Principală  —  IMPORTANTE   —   Procedura de selectare a mărcii…

Procedura de selectare a mărcii celor 4 mașini de 2 milioane de lei a început: 5 companii de automobile, înregistrate. Detalii de la Secretarul General

Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu, susține că procedura de selectare a mărcii celor patru automobile, care urmează a fi procurate cu 2,1 milioane de lei, a început. Cel puțin cinci companii de producere a automobilelor au fost înregistrate și pot participa la licitație.

Secretarul Genereal al Parlamentului susține că a fost deja creat un caiet de sarcini și a fost inițiață procedura privind selectarea mărcii și procurarea celor patru automobile în valoare de peste 2 milioane de lei.

„Dacă e să vorbim despre anul 2019, secretariatul Parlamentului a reușit să facă o economie de peste 20 de milioane de lei. Din aceste economii ne-am propus să facem anumite procurări, și anume aceste patru automobile noi, precum și achiziționarea tehnicii IT, de care este nevoie.

A fost dat start procedurii. Caietul de sarcini a fost format. Anticipând anumite întrebări referitor la caiet de sarcini precum că ar fi fost făcut sub careva companii sau automobile, vreau să vă comunic că am făcut o analiză a acestui caiet de sarcini și, cel puțin la discreția secretariatului, se înregistrează 4 – 5 companii care pot să participe. Dacă e să comparam cu procurările anterioare care au fost făcute de către secretariate, vom observa că aceste caiete de sarcini sunt clauze stabilite care permit procurarea unei anumite mărci”, a declarat Albu.

Potrivit lui Albu, cele patru mașini de peste 2 milioane de lei vor fi folosite doar pentru întâmpinarea delegațiilor oficiale care vin în Republica Moldova.

„Garajul Parlamentului necisită să fie renovat. Când vin delegații oficiale suntem nevoiți să închiriem aceste mașini.

Ne propunem să le ținem la garajul Parlamentului și să fie folosite anume pentru întâlnirea delegațiilor oficiale care vin în Republica Moldova”, a mai spus Albu.

18 mașini din garajul Parlamentului vor fi scoase la licitație: 12 sunt BMW, seria 520, anul de producție – 1997

Cel puțin 18 mașini, dintre care 12 BMW-uri, seria 520, produse în anul 1997, din garajul Parlamentului, vor fi scoase la licitație. Potrivit Secretarului General al Parlamentului, pentru cele 12 BMW-uri, pe parcursul anilor 2013 – 2018 s-au cheltuit 2 milioane de lei pentru reparație.

„La moment, în garajul Parlamentului se află 57 de unități de transport, dintre care doar 40 se folosesc pentru deservirea corpului de deputați, a secretariatelor și a delegațiilor oficiale.

Doar 10 unități de transport nu sunt complet uzate și au o perioadă de exploatare mai mică de 7 ani”, a declarat Albu.

ZdG a scris sâmbătă despre faptul că Parlamentul a anunțat o licitație privind procurarea a patru automobile fabricate în anul 2019, valoarea estimativă a achiziției fiind de 2 080 000 de lei. Cumpărarea autoturismelor nu a fost inclusă în Planul de achiziții al Parlamentului pentru anul 2019, iar reprezentanții instituției încă nu au răspuns la solicitarea de informații transmisă de redacție.