Primele rezultate: Maia Sandu este în frunte, urmată de Leancă, Dodon, Ghilețchi și Laguta

Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale vin de la secția de votare din incinta Ambasadei R. Moldova în China. Acolo, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi, 13. Aceasta a fost urmată de Iurie Leancă și Igor Dodon, ambii cu câte 2 voturi, dar și de Maia Laguta și Valeriu Ghilețchi, votați de câte un singur cetățean cu drept de vot. 

Rămâi pe www.zdg.md pentru a afla primele rezultatele ale scrutinului prezidențial care s-a desfășurat duminică, 30 octombrie 2016 pe teritoriul R. Moldova, dar și în peste 100 de secții de votare din străinătate.

Maia Sandu: „Ne putem mândri cu o primă victorie!”

Can­di­da­ta PAS la șefa sta­tu­lui, Maia San­du a adre­sat mul­țu­mi­ri tutu­ror cetă­țe­ni­lor R. Mol­do­va care au mers astăzi la vot.  Aceas­ta s-a ară­tat opti­mis­tă și le-a dat întâl­ni­re sus­ți­nă­to­ri­lor săi în turul II.

„Dra­gi pri­e­te­ni, dra­gi cetă­țe­ni, vreau să vă mul­țu­mesc foar­te mult tutu­ror celor care au mers astăzi la vot, oame­nii au înțe­les că votul lor este impor­tant și au decis să trans­mi­tă un sem­nal clar. Votul masiv de astăzi înseam­nă că oame­nii își doresc o schim­ba­re și noi cu toții apre­ci­em acest sem­nal! Vreau să le mul­țu­mesc foar­te mult feme­i­lor care au ieșit astăzi la vot într-un număr foar­te mare”, a decla­rat lide­ra PAS, ime­di­at după închi­de­rea sec­ți­i­lor de vota­re.

Citiți și: LiveText: MOLDOVA ÎȘI ALEGE PREȘEDINTELE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. Dacicus Dava

    Dacă are Laguța și în China susținători, atunci e faimoasă… Și dacă cineva s-a confundat cu Maia Sandu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *