Prima reacție a lui Vlad Filat după demersurile nepotului său din lupta pentru averea fostului premier

La 11 iunie 2018, Vladimir Rusu, nepotul lui Vladimir Filat, a venit cu un demers în adresa organelor de drept, cerându-le să intervină şi să anuleze mai multe decizii şi tranzacţii cu bunuri şi companii care aparţineau fostului premier, unele din ele puse sub sechestru după condamnarea acestuia. Rusu susţine în acel demers că, prin acţiunile întreprinse de persoane din anturajul fostei soţii a lui Filat, Sanda Diviricean, ar fi prejudiciat statul R. Moldova. ZdG a solicitat poziția lui Vlad Filat, prin intermediul avocaților acestuia, la acuzațiile și dezvăluirile lui Vladimir Rusu.

Citiți și: DOC/ Lupte pentru miliardele de sub sechestru: Ce nu spun procurorii

Publicăm, mai jos, integral, răspunsul acestuia, oferit prin intermediul avocaților.

Mesajul lui Vlad Filat prin intermediul avocaților cu solicitarea de a transmite către ZdG poziția sa referitoare la publicația apărută.

În calitate de avocați am fost împuterniciți să dezmințim afirmațiile lui Rusu Vladimir, relatate în Ziarul de Gardă ca fiind falsuri, aberații și interpretări denigratoare.

Dl Filat ne-a împuternicit să comunicăm pentru ZdG că nici familia Rusu și în particular nici Vladimir Rusu nu-i reprezintă interesele, iar Vladimir Rusu acționează în detrimentul dlui Vlad Filat.

Din păcate, interesul material a lui Vladimir Rusu îl determină să recurgă la orice, înțelege că este folosit cinic de alte persoane care regizează aceste acțiuni împotriva companiei din România și aceste ieșiri publice. De precizat că Vladimir Rusu a pierdut toate procesele inițiate împotriva companiei din România. Acum a început să răspîndească falsuri și insinuări în Republica Moldova.

Interesul lui Vlad Filat este să fie păstrat și gestionat cât mai eficient patrimoniul sechestrat, pentru a face posibilă recuperarea lui în întregime, urmare a hotărîrilor CEDO în care are toată încrederea că i se va face dreptate. 5. Vlad Filat solicită și pe această cale să înceteze prejudicierea patrimoniului care i-a fost lăsat în gestiune și să restituie tot ce a înstrăinat ilegal”, se precizează în răspunsul lui Vladimir Filat, oferit pentru ZdG.

Citiți și: Lupta pentru averea lui Filat. Dezvăluirile nepotului și reacția fostului premier

Vladimir Rusu

În ediția tipărită de joi, 5 iulie 2018, ZdG a scrisVladimir Rusu, nepotul fostului premier Vladimir Filat, susţine că deciziile instanţelor de judecată prin care casa din Chişinău şi o parte din acţiunile „Kapital Invest Company” din Iaşi care, deşi sub sechestru, au trecut în proprietatea fostei soţii a lui Filat, ar fi ilegale, Rusu argumentează prin faptul că partajarea averii foştilor soţi Filat s-ar fi realizat încă în 2012. „Imediat după divorţ, s-a făcut partajarea bunurilor, urmând ca dnei Filat să îi revină casa pe care o deţineau împreună la graniţa dintre Franţa şi Elvetia, înscrisă pe numele unei rude a dnei Filat – casă cumpărată cu peste un milion de euro. Tatăl meu (Ion Rusu, condamnat în dosarul Caravita, n.r.) s-a ocupat de tranzacţia respectivă. De asemenea, în urma partajului, dna Filat a primit şi o sumă cash. La fel, suma a fost dată personal de tatăl meu şi doar el ştie cât”, susţinea Rusu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Da dați-i și nepotului o bucată de mămăligă mucegăită, că-i flămând săracu! Nu vedeți ce lacom arată? Filat are mai mulți copii, două soții! De unde să-i mai deie și vagabondului ăsta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *