Premierul Chiril Gaburici EXPLICĂ de ce NU are diplomă de BAC, când a ajuns la ASEM și de ce s-a transferat la Universitatea Slavonă

Premierul Chiril Gaburici a răspuns solicitării ZdG, făcând unele precizări legate de studiile sale. Într-un răspuns oficial primit pe adresa ZdG premierul admite că NU are diplomă de bacalaureat, precizând că aceasta nu era atunci obligatorie. Gaburici afirmă că a ajuns la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) în anul 1995 (deci, imediat după ce a plecat de la Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul).

Solicitare de informatie Chiril GaburiciTotodată, premierul susține că a ales Universitatea Slavonă, după trei ani la ASEM, “pentru că a corespuns cerințelor și posibilităților pe care le aveam la acel moment”. Din răspunsul oferit de Guvern, dar și ținând cont de informațiile ZdG, precum că Gaburici a absolvit Universitatea Slavonă în 2004, deducem că premierul a obținut diploma de studii superioare după 9 ani de studii (!)

Vedeți mai jos întrebările și răspunsurile oferite de Serviciul de Presă al Guvernului R. Moldova la o solicitare a ZdG de miercuri, 4 martie. ZdG va reveni la subiect, inclusiv în ediția tipărită de joi, 12 martie 2015, dar și în zilele următoare.


1. În ce an aţi obţinut diploma de bacalaureat şi de la ce instituţie de învăţământ?

În perioada în care am fost înscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituțiile de învățământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaților era admisă la studii în baza atestatului și a examenelor de admitere.

2. În ce an aţi fost admis la Academia de Studii Economice din Moldova?

Am fost admis la Academia de Studii Economice din Moldova în anul 1995.

3. În ce an v-aţi transferat la Universitatea Slavonă?

M-am transferat la Universitatea Slavonă în anul 1998.

4. Din ce motive aţi ales transferul la o instituţie nelicenţiată pe atunci?

Am ales acea instituție de învățământ pentru că a corespuns cerințelor și posibilităților pe care le aveam la acel moment.

5. În ce an aţi fost înscris la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova?

Am fost înscris la Universitatea Liberă Internațională din Moldova în anul 2009.

6. De ce nu aţi indicat în CV date exacte despre studiile Dvs.?

Am indicat în CV toată informația relevantă studiilor și experienței mele de muncă. Vă mulțumim și vă urăm succese mari în continuare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. Ar fi comic daca n-ar fi dezgustator…acest imberb semidoct, acest cocon sarlatan. Mai mare rusinea decat acest premier de tot rasul pe capul nostr nici ca se poate. Un mare nimic in raport cu dl Leanca. O marioneta in mainile politrucilor mafioti.

  • alkxz

   ”SUCCÉS, succese, s. n. Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă. ◊ Expr. A dori sau a ura (cuiva) succes = a-i dori (cuiva) noroc într-o întreprindere. ♦ Primire bună, favorabilă, cu răsunet, pe care o face publicul unei opere literare, unui spectacol etc. – Din fr. succes, lat. successus. ”

 2. lelea

  Inca o dovada ca URSSul nu a disparut.Pe timpuri in Sovietele supreme votau “doiercele”,tractoristii, colhoznicii alti “specialisti”.Acuma in parlament avem….scuzati, nu mi se intoarce limba sa zic cine sunt.Pe cand persoane cu diplome,Bac pleaca peste hotare si indeplinesc cele mai umile servicii.Asa-i la noi-este coasa nu-i trifoi….

 3. Dia

  Ma gandeam adineaori, ce ar fi daca toti cei de la conducere care nu au o diploma de BAC sa sustina examenele de bacalaureat in mod obligatoriu? De ce un muncitor de rand trebuie sa aiba aceasta diploma, ba chiar si licenta sustinuta, iar cei de la conducere – nu? Fie sunt implicate personalitati calificate, fie vine si mos Ghita de la oi in Parlament sau Guvern, ca sa fie echitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *