PL așteaptă explicații de la conducerea ACUM: „Nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi”

PL și blocul electoral ACUM nu au ajuns la un numitor comun în privința desemnării candidaților pe circumscripții la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Într-un mesaj pe Facebook, liderul PL, Dorin Chirtoacă, susține că a primit astăzi, 24 decembrie, un mesaj de la ACUM în care este anunțat că nu au fost luate decizii finale doar în privința candidaților pe circumscripțiile 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49, pe când înțelegerea anterioară a fost că toți candidații, PPDA, PAS, PL și PLDM vor fi selectați de către o comisie de meritocrație și ulterior vor fi propuși pentru circumscripții.

Chirtoacă susține că a primit astăzi un mesaj în care este anunțat că cererea PL privind înaintarea candidaților a venit doar după înregistrarea de către CEC a blocului ACUM și finalizarea procesului de evaluare pentru majoritatea circumscripțiilor și listă, iar decizii finale nu au fost luate doar în privința corcumscripțiilor 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49. Acesta afirmă însă că la 17 decembrie, la ultima ședință comună PL, PLDM, PAS si PPDA, a fost agreat că termenul de transmitere a listei PL pentru comisia de meritocrație este vineri, 21 decembrie.

„(…) Pe parcursul săptămânii trecute nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi, sau că ar fi “târziu” pentru a depune liste, sau că ar exista vreo legatură între întregistrarea blocului ACUM la CEC și depunererea listei de candidați PL pentru comisia de meritocrație etc., mai ales că termenul agreat pentru PL, repetăm, a fost, vineri 21 decembrie, iar PL l-a respectat.

Anterior, pe parcursul negocierilor cu ACUM, ni s-a comunicat constant, că regula de aur este: „nimic nu este agreat, până totul nu este agreat”, ceea ce înseamnă că până când nu este decisă soarta tuturor celor 100 de candidați ACUM, nu se poate vorbi de soarta aparte a unor candidați, în cazul dat a celor de la PL.

Dacă este vorba de interesul național așa cum s-a invocat de multe ori, atunci convocarea a 8-10 oameni, câți are comisia, nu ar trebui sa fie o problema. Ne putem aduna și astăzi în continuare, și mâine, chiar dacă va fi Crăciun, și 24/24 dacă trebuie, ca să nu fie mai apoi târziu, târziu de tot şi irecuperabil pentru Republica Moldova”, scrie Dorin Chirtoacă în postarea de pe Facebook, prin intermediul căreia solicită blocului ACUM o confirmare a mesajului.

Astăzi, în presă a apărut o presupusă listă de șapte liberali care ar urma să intre în competiția internă a blocului electoral ACUM pentru identificarea candidaților pe circumscripții. Dorin Chirtoacă nu a confirmat și nici infirmat veridicitatea listei.

Cițiți AICI cine sunt cei șapte candidați din presupusa listă a PL.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Mai pe scurt, bre Dorine, ai încurcat-o tu tare cu Blocul Acum! Da tu ce vroiai? Să umble ei din urma ta? Acum trebuie să-i rogi în genunchi să căutați împreună ieșire din situația creată. Mă tem că tu ai creat-o special la sugestia moșului tău cu muște Mișa Ghimpu.

    Problema desigur este și în scorul foarte slab pe care îl are PL în toate sondajele. Doar 1,5% este foarte puțin. Să fi avut măcar vreo 3-4% poate, că și ăștea din Blocul Acum ar fi fost mai înțelegători cu capriciile tale! Dacă tu Dorine și moșul tău cu muște în fruntea Pl participați de sine stătător la alegeri, veți lua sub 1% de voturi și veți pune cruce pe PL vostru pentru totdeauna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *