Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noul vechi director al Air…

Noul vechi director al Air Moldova

Iulian Scorpan este noul director al Air Moldova. Acesta va asigura interimatul acestei funcții, după demisia lui Mircea Maleca.

Mircea Maleca, directorul Companiei Air Moldova și-a prezentat demisia, care a fost acceptată de către Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Maleca nu a precizat în cererea de demisie motivele pentru care a recurs la acest gest, însă mișcarea vine la doar o săptămână după ce, mai multe zboruri ale companiei Air Moldova au fost amânate, iar zeci de pasageri au fost nevoiți să aștepte ore în șir în aeroport, declarându-și nemulțumirea față de situația creată.

Miercuri, 12 august, la o zi după ce demisia lui Maleca a devenit publică, Chirinciuc a semnat un ordin prin care interimatul funcției de director al companiei va fi asigurat de către vicedirectorul Air Moldova Iulian Scorpan, „care va trebui să asigure o calitate înaltă a serviciilor prestate către clienții. În contextul evenimentelor recente care au avut impact major asupra imaginii companiei Air Moldova, misiunea noii administrații este de a restabili încrederea clienților printr-o planificare impecabilă și administrare eficientă a situațiilor problematice”, se spune într-un comunicat al Ministerului.

Scorpan a mai condus instituția în perioada 2010-2013, perioadă în care, conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor care are în gestiune Air Moldova era, la fel ca și acum, din partea PL.