Năstase, despre proiectele lui Chirtoacă și primul lucru pe care-l va face dacă ajunge primar

Candidatul PPDA-PAS-PLDM la șefia Chișinăului, Andrei Năstase, susține că dacă ajunge în fotoliul de primar va continua toate proiectele bune demarate de fostul edil, Dorin Chirtoacă, dar va elimina schemele de corupție și lucrurile făcute în detrimentul cetățenilor. În același timp, Năstase afirmă că dacă ajunge la conducerea capitalei, primul lucru pe care-l va face este de a chema toți angajații Primăriei la responsabilitate. Declarațiile au fost făcute de Năstase la ieșirea din secția de votare, acolo unde a mers, la fel ca în primul tur, alături de soție și fiică.

„Am votat cu foarte mută încerdere, speranță, cu gândul la un viitor mai bun la noi acasă, am votat pentru valorile mele, care, sunt sigur, sunt împărtășite de foarte multă lume, am votat pentru adevăr, demnitate, responsabilitate, respect pentru oameni, pentru asumare, am votat pentru că doar așa putem făuri democrația, stat de drept, doar așa putem făuri economie funcțională, doar așa ne putem recăpăta libertatea, pentru că dacă avem liberate, neapărat vom avea și bunăstare, neapărat vom avea și o mai bună calitate a vieții urbane, neapărat vom avea zâmbete în oraș, lume fericită, oameni pozitivi care-și doresc să rămână acasă”, a răspuns candidatul PPDA întrebat pentru ce a votat.

Întrebat dacă va continua sau nu proiectele fostului edil, Dorin Chirtoacă, Năstase a menționat că va păstra doar inițiativele benefice locuitorilor capitalei.

„În momentul în care voi obține mandatul chișinăuienilor, voi continua tot ce este bun, făcut până în acest moment, și voi elimina tot ce a condus la corupție, la haos, la lucruri urâte, la defecte, în detrimentul cetățenilor. Tot ce este bun voi continua, tot ce este rău voi scoate din Primărie, iar proiectele de anvergură pe care mi le-am propus să le fac în beneficiul cetățenilor, vor fi demarate imediat”, a declarat Andrei Năstase, după ce și-a exercitat dreptul la vot.

Ajuns primar, susține Năstase, va chema toți angajații Primăriei la responsabilitate. Acesta a fost răspunsul candidatului întrebat despre prima decizie sau primul ordin, dacă va câștiga mandatul.

„Voi chema toată lumea la responsabilitate, de asta ducem lipsă, de responsabilitate, de asumare, de respect față de oameni și eu voi invita pe toți cei care astăzi sunt angajați în primărie, în structurile acestei instituții. Îi voi ăndemna la responsabilitate a tuturor actelor pe care le-au făcut, pentru că chișinăuieni au nevoie se fie conduși, să spunem așa, de la o instituție integră, onestă și să nu uităm, orașul nostru trebuie iubit, de asta am dus lipsă, el nu trebuie stăpânit, el trebuie iubit”, a răspuns candidatul PPDA.

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul

Citiți și: 

Foto privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *