Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase cere timp de emisie…

Năstase cere timp de emisie pentru a răspunde la acuzațiile lui Leancă

Andrei Năstase, liderul „Platformei Demnitate şi Adevăr” cere timp de emisie pentru a răspunde la acuzațiile făcute la adresa lui de către Iurie Leancă, vicepreședintele Parlamentului.

„În emisiunea Mesager din 11 iunie 2017 a fost difuzat un material bazat pe o postare de profil din rețeaua de socialzare a actualului vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă. Postarea se referă la niște pretinse acuzații aduse de mine domniei sale. Pe când Iurie Leancă este citat cu generozitate prin text scris, dublat prin voice over, opinia mea expusă public nu a fost mediatizată. Mai mult, în materialul respectiv Iurie Leancă îmi aduce acuzări grave, iar eu nu am fost solicitat pentru a-mi exercita dreptul la replică.

De aceea, solicit să mi se acorde timp de antenă în aceeași emisiune, la aceeași oră și cu aceeași durată, pentru a-mi putea exercita dreptul la replică. Solicitarea este conformă cu prevederile Codului Audiovizualului, care garantează dreptul la replică, rectificare și la remedii echivaente în articolul 16”, susține Năstase.

Iurie Leancă este preşedintele şi candidatul PPEM la alegerile prezidenţiale

Menționăm că, Năstase a declarat în cadrul unei emisiuni că Iurie Leancă va sta la puşcărie, pentru că a  ruinat sistemul bancar, când era premier. Drept răspuns, Iurie Leancă a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj mare în care îl acuză pe Năstase pentru populism. „Este simplu să devii un politician populist în Moldova: învinuiești, critici la stânga și la dreapta şi îi bagi pe toți la puşcărie. Voronin a promis – nu a făcut nimic, Filat a promis că îl încătuşează pe Voronin – nu a făcut nimic. Este modelul clasic după care astăzi se conduc mulți lideri politici din Moldova, inclusiv același Andrei Năstase… Ştiam că politica e murdară, dar atâta mizerie, atâta ipocrizie și atâta ticăloșenie nu am crezut că există în factura umană. Nu a mai rămas mult și istoria va arată cine e această figură crescută artificial pe necazul oamenilor”, a scris Leancă.