Munteanu rămâne la Ministerul Mediului. Ghimpu: „Dodon să-și pună pofta-n cui”

Liderul PL, Mihai Ghimpu susține că Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului, nu va mai fi înaintat la funcția de ministru al Apărării, dar că altă candidatură până la acest moment nu s-a discutat. În cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1, Ghimpu a declarat că Igor Dodon ar putea semna decretul de eliberare a lui Munteanu de la Ministerul Mediului și refuza să-l numească la Ministerul Apărării, respectiv, PL ar putea pierde un „foarte bun ministru”.

Întrebat de ce este „tărăgănat” procesul de numire a unui ministru al Apărării, Ghimpu a afirmat că „problema este în președinte”, care a făcut mai multe declarații precum că nu va accepta la conducerea Ministerului Apărării, nici candidatura lui Valeriu Munteanu, dar nici a oricărui alt liberal.

„Dodon a spus că în niciun caz nu-l va numi pe Valeriu Munteanu minstru al Apărării.  Acesta a declarat că în cazul în care premierul face demers de numire a dlui Munteanu în calitate de ministru al Apărării… Nu poate veni demers de numire până nu este semnat demers de eliberare din funcția de ministru al Mediului. Atunci ce o să se întâmple? Dodon o să emite decretul de eliberare de la Mediu, dar nu va semna decretul de numire la Ministerul Apărării. Iată ce vrea Dodon! Dar să-și pună pofta-n cui! Acest lucru nu va fi! O să analizăm și o să venim cu altă candidatură. Asta-i situația. Este un foarte bun ministru, nu vrem să-l pierdem pe dl Munteanu. Eu nici la partid nu am discutat tot ce v-am spus eu în seara asta”, a declarat Ghimpu în cadrul eminsiunii „Moldova în direct”.

Anatol Şalaru a deţinut funcţia de ministru al Apărării în perioada 31 iulie 2015- 27 decembrie 2016. Acesta a fost demis din funcție printr-un decret semnat la 27 decembrie de noul președinte, Igor Dodon. Decizia a fost luată după o solicitare semnată de liderul PL, Mihai Ghimpu. Partidul Liberal, cel care l-a propus pe Șalaru în această funcție, i-a retras sprijinul politic, după ce au apărut mai multe neînțelegeri între Ghimpu și Șalaru. Acum două zile, Anatol Șalaru a declarat că a decis să înființeze un nou partid politic, Partidul Unității Naționale. Anterior, acesta declara că ar putea fonda un nou partid politic de dreapta pentru a accede în următorul Parlament, dacă nu va reuși să convoace Congresul extraordinar al PL și să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcția de președinte al formațiunii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. lelea

    Ghimpu a facut tot posibilul ca sa-l aiba pe dondon presedinte si acuma il face pe eroul.Ignorant si arogant de la coada vacii nu alta !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *