Mesajul lui Sturza pentru Leancă

Ex-­premierul Ion Sturza îl îndeamnă pe Iurie Leancă să scape de „idolul” său spiritual și financiar, dacă­ își dorește, cu adevărat, un viitor politic și o schimbare spre bine a lucrurilor din țară. „Iurie, decupează­-te de sponsorul (idol) spiritual și financiar. Nu sonoriza fumigene din laboratoare obscure. Altfel, nu ai viitor politic”, declară Sturza.

Apelul omului de afaceri vine după ce ultimele sondaje de opinie constată că 87% dintre cetățenii R. Moldova afirmă că lucrurile din țară merg într-o direcție greșită și vor vota, în caz de alegeri anticipate, partidele antieuropene.

Omul de afaceri, însă, se arată deschis spre a susține „tinerele speranțe” din politică, care ar putea deveni o alternativă pentru o viitoare guvernare dacă ar propune ceva mai mult decât „inițiative leșinate”. „Unde sunt cei care ar putea schimba optica moldovenilor?! Tinerele speranțe? Iurie Leancă? Maia Sandu? Dorin Chirtoacă? Deocamdată vedem doar inițiative leșinate, replici bosumflate, pauze teatrale, reacții de cancan… Hai totuși la treabă că noi, mai seniori, suntem gata să vă sprijinim! Poate sunteți voi buni de alternativă”, menționează Ion Sturza.

Totodată, Sturza consideră guvernanții vinovați de faptul că moldovenii asociază astăzi Europa cu cei care au umilit R. Moldova prin jaf şi corupţie totală. În acest context, el înțelege de ce populația se orientează spre
celealte forțe politice.

„Așa că aș arunca oglinda pe fereastră, numai că nu ar fi de niciun folos. În ea suntem noi, moldovenii, dornici de puțin: mămăligă, vin și un cântec vesel! O fi Europa cu pâine albă și unt, dar până la ea e mult de muncă și doar pentru oligarhii voștri… N­-ai ce le reproșa, atâta timp cât Europa se asociază cu cei care au umilit o țară întreagă prin jaf și corupție totală. Peste aceasta se suprapune acum și diversiunea lui Drăguțanu cu FMI, mirajul lui Streleț cu creditul românesc, componente ale aceluiași scenariu, „grija de popor”, care vrea, bată-­l norocul, în Uniunea Vamală cu Kîrgîzstanul. Pare­se că moldovenii i-­au substituit definitiv în preferinţe pe cei care au devenit, între timp, cei mai neiubiţi dintre pământeni, Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat, îndreptându-­se accelerat către alte „speranţe”: „politicianul” nesăbuit, cu apucături de gangster mărunt, farsor şi trişor Renato Usatîi, şi „micul” burghez Igor Dodon, gata s­-o „tranzacţioneze” şi pe Zinaida Petrovna pentru ciolănaşul puterii. Ambii puşi la îngrăşat de mărinimosul popor rus. Alternativă, plină de „înţelepciune” şi „perspicacitate”, scrie Sturza într­-o postare pe contul său de Facebook.

Amintim că anterior Octavian Țâcu, consilierul raional din partea PPEM, declara: „Am plecat pentru că nu sunt pompierul lui Leancă să umblu prin sate și să explic de ce este kgb­ist sovietic, de ce a semnat pentru furtul miliardului, de ce l­a susținut pe Ponta și de ce nu-­l critică niciodată pe Plahotniuc”.

Iurie Leancă, la rândul său infirmă zvonurile precum că ar fi „în buzunarul lui Plahotniuc”. El crede că speculațiile sunt lansate de persoane care ar fi controlate de prim­vicepreședintele PD.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. =Tenuță Unionistu delaTighina=

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOVINA DE NORD========
  ——— ♥ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥—RE-U N I R E!—♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. Simion

  Foarte bine spus! Sper din toata inima ca dl Leanca sa revina in scena, sa dea sperante, sa convinga ca s-a lepadat de Pruncul Diavolului Marsav. Or, este clat ca nu mai exista alta solutie decat o revolutie antiPlahotniuc, singura care ar scapa statul dela pierzanie. Daca nu este juganita Matca Mafiei, nu rezolvi nimic. Cat priveste Do-deraiato si Retardato…vai, vai!. Aceste mutre ingrate, aceste maldare de carnuri igNOBILe rau-mirositoare te repugna. Se aseamana borfasii de porci, de aia s-au adunat, cu precizarea “gaita langa gaita”. Or, gaita este pradatoare si totodata tipatoare. La nici patruzeci de ani, boaitele astea pro-FRestul salbatic, cu falci buretzoase si priviri nesanatoase, atat de umflate si de butucanoase, atat de interfrontiste si de rasiste, arata ca niste babalaci in putrefactie. Locul lor e la Geriatrie, nu in politica! Doua caractere despotice. Doi presedinti de colhoz. Niste apucati cu predispozitii schizofrenice.

 3. Anatolie Mereuta

  Eu credeam ca Leanca este facut KGB-ist de Basescu,care crede ca era la ambasada URSS de la Bucuresti cu sarcina asa cum era si el la Amsterdam ca reprezentant economic al RSRomania,dar vad sunt si de la noi care il critica pe Leanca tot cu KGB.Si despre Mircea Druc se spunea la fel,dar el voia unirea,nu ca Snegur,taticul Nataliei Gherman,ministrul nostru de externe si integrare europene..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *