Maia Sandu și echipa sa vor monitoriza actul guvernării

Nu intențíonează să-și creeze propriul partid, deoarece astăzi, în R. Moldova, ar fi practic imposibil să identifice surse curate de finanțare a unei noi formațiuni politice. În schimb, împreună cu unii dintre foștii colegi, dar și cu alte persoane, va constitui un ONG, care va fi axat pe monitorizarea reformelor din Educație, dar și pe monitorizarea guvernării, în ansamblu. Cât timp s-a aflat la Guvern, s-a simțit marginalizată uneori, nefiind invitată, decât o singură dată, la ședințele Consiliului Alianței. Raportul FMI din 2014 nu a fost făcut public, iar acest fapt a agravat mult situația din sectorul bancar. După respingerea sa din funcția de premier, în care fusese propusă de PLDM, s-a întâlnit o singură dată cu liderul formațiunii din care făcea parte și ea, Vlad Filat, având o discuție de curtoazie. În schimb, alți colegi de partid au contactat-o, întrebând-o despre planurile sale de viitor. S-a odihnit timp de două luni și, revenind, a participat la ultimul miting al Platformei DA, în calitate de simplu cetățean. Deși a fost inclusă într-un Consiliu al Marii Adunări Naționale, mesajele sale fiind vociferate de la tribuna protestelor, nu a avut vreo întrevedere sau vreo discuție cu membrii Platformei DA. Dacă ar fi ca, în 2016, președintele R. Moldova să fie ales de întregul popor, ar participa la scrutin, sunt doar câteva dintre declarațiile făcute de Maia Sandu, fosta ministră a Educației, făcute joi seara în cadrul emisiunii Interpol de la TV7.
„Ceea ce aș putea eu să fac, și este mai fezabil decât un partid politic, dacă președintele țării s-ar vota în mod direct, m-aș gândi să candidez”, a spus Maia Sandu, precizând că „o campanie pentru președinție o poți face cu mai puțini bani. Depinde de șanse. Aici nu e vorba de o echipă, toată această mașinărie de partid necesită bani”, a explicat ea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Andrei Turcan

  Sa vedeti cum Maia Sandu si alti membri de la PLDM asa frumos se tranfra in partidul DA. Poate ca nu am dreptate dara cred ca tot ce se face acum este un fel de colac de salvare pentru Filat si nu am sa ma mir daca va esi curata din acest furt de la BEM.

  • Roman Popov

   Am vazut ca Ion Sturza a invitat-o pe facebook pe Maia sa faca parte din partidul pe care il va lansa el. Totodata sa nu uitam ca Sturza a fost invitat de Leanca in partidul sau.

  • Dumitru de la Cahul

   Daca dinsa vrea sa se implice in politica, atunci sa adere la echipa lui Leanca. Din cate tin minte, se arata tare intristata atunci cand acesta nu a fost votat pentru functia de premier.

 2. Oleg

  Maia sa stins cum sa stins si Leanca, cum sa stins si platforma DA, eu cred ca nu are ea capacitatea sa se implice mai mult decit a facut=o la minister, unde toti spun ca a misca ceva, da eu sincer nu prea vad ce anume, coruptia acolo a ramas, scolile nu au devenit mai bune, profesorii nu sunt mai bine platiti etc….

 3. Dorian Bordian

  Ei când o aud, am impresia că s ecrede Angela Merkel… chiar bine i-o spus Sturza azi, sa nu se mai creadă o țariță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *