Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (LIVE VIDEO) Primarul de Bălți…

(LIVE VIDEO) Primarul de Bălți ar putea fi ales din primul tur

Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Bălți, este lider detașat după verificarea a 28% din procesele-verbale. Conform primelor rezultate, Nicolai Grigorișin ar putea câștiga scrutinul din primul tur, înregistrând peste 62% din voturi. Acesta este urmat de candidatul PSRM, Alexandr Usatîi, care la acest moment are un rezultat de 19%.

Ora 00:15: Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Nostru, câștigă din primul tur mandatul de un an la șefia municipiului Bălți. După verificarea a 100% din procesele-verbale, Nicolai Grigorișin obține 61,74% din voturile alegătorilor din capitala de nord a țării.

La urne în Bălți s-au prezentat 34,93% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Ora 23:00. După numărarea a 33% din procesele-verbale, candidatul PN continuă să înregistreze un scor de 62%, iar candidatul PSRM – 19 %.

În cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți pau participat opt candidați. Este vorba despre: Arina Spătaru (PPDA), Alexandr Usatîi (PSRM), Pavel Verejanu (Partidul „Șor”), Nicolai Grigorișin (PN), Sergiu Burlacu (PUN), Elena Grițco (candidată independentă), Simion Guțu (PAS) și Oleg Topolnițki (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Primarul ales va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara.