Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Ceban urmează să întreprindă…

Ion Ceban urmează să întreprindă o vizită la Bucureşti: „Eu am o invitație de la doamna Firea, să știți”

UPDATE: Primăria București: Firea nu are programată întâlnire cu Ceban

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, va merge într-o vizită în capitala României. Acesta susţine că a primit o invitaţie de la primăriţa de Bucureşti, Gabriela Firea, cu două zile în urmă. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

O să merg neapărat la Bucureşti. În viitorul cel mai apropiat. La Kiev merg pe data de 6-7 decembrie. Eu am o invitație de la doamna Firea, ca să știți. Invitaţia am primit-o acum două zile. Urmează să stabilim data, perioada și componența delegațiilor”, declarat Ceban la emisiune.

Ion Ceban a efectuat prima sa vizită oficială în calitate de primar al municipiului Chişinău, la 28 noiembrie, la Moscova. Acesta a avut întrevederi cu edilul Moscovei, Serghei Sobyanin, și vicepremierul Dmitri Kozak.

Ceban a transmis atunci că a discutat cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova „mai multe subiecte din domeniul, economic, social, cultural și educație”.

Cu primarul Moscovei, potrivit lui Ceban, a vorbit despre „proiecte comune și susținerea în mai multe acțiuni de dezvoltare a municipiului Chișinău”.

Primăriţa Bucureştiului, Gabriela Firea, Gabriela Firea, a efectuat o vizită la Chişinău în martie 2018, la invitaţia primarului interimar de atunci, Silvia Radu.