(INFOGRAFIC) Cine sunt cei ZECE sponsori ai Platformei Demnitate și Adevăr

În 2016, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a avut un buget modest, dacă e să comparăm cu milioanele de lei cheltuite de alte formațiuni în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din toamna anului trecut. PDA și PLDM au susținut în scrutinul prezidențial candidata PAS, Maia Sandu. În Raportul privind gestiunea financiară, PDA susține că a avut venituri de 533 811 lei și cheltuieli de până la 528 403 lei, respectiv, la sfârșitul lui 2016 avea în cont 5 932 de lei.

În documentul prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC), PDA declară că toți banii constituie donații din partea membrilor de partid, dar și a altor persoane fizice și juridice.

Vedeți aici veniturile PDA în 2016

La capitolul cheltuieli, Platforma DA susține că cei mai mulți bani, peste 341 de mii, i-a plătit pentru materiale promoționale și presă. Alți 115 603 lei, partidul i-a cheltuit pentru întreținerea sediilor, iar deplasările în străinătate au costat 55 114 lei.

Donatorii Platformei DA sunt zece la număr. Cel mai generos sponsor al partidului este Aliona Mandatii, vicepreședintă a Consiliului Politic Național al PDA și unul dintre cei mai mari producători de mere din țară, cu o afaceri de succes în domeniul agriculturii.

Drept persoană fizică, Aliona Mandatii a donat partidului din care face parte 28 de mii de lei, iar prin intermediul celor două firme pe care le deține, Domulterra SRL și Edit-Prom SRL, 263 de mii de lei. Cu cinci mii de lei la bugetul partidului a participat și fiul antreprenoarei, Cătălin Mandatii.

Un alt finanțator important al Platformei DA este Alexandru Machedon, fondatorul și președintele concernului Star Net. Acesta a donat, în două tranșe, 150 de mii de lei.

Sume mai modeste au donat și alți membri ai partidului, cum ar fi Alexandru Slusari (5 mii de lei) , Chiril Moțpan (zece mii de lei)  sau Aurelia Tocan (6 mii de lei).

Liderul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu figurează printre finanțatorii formațiunii.

Vedeți mai jos lista donatorilor donatorilor PDA

Vedeți AICI Raportul financiar al PCRM pentru 2016


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Victor

    Dar pe Topa au uitat sa il puna? Sau se tem ca lumea nu ii va mai considera atit de demni daca ar sti ca partidul lor este finantat de nistea oameni in afara legii?

  2. Grigoriu

    Stop. Da pe Victor Topa de ce nu l-ati mentionat? Ori va este rusine? Ori credeti ca nimeni nici nu-si da seama ca el finanteaza platforma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *