DOC/ Oficial. Republica Moldova va deschide un oficiu consular la Barcelona. Proiectul aprobat de Guvern

Republica Moldova va avea un oficiu consular la Barcelona, Spania. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, astăzi, 9 octombrie, de către cabinetul de miniștri, la ședința Guvernului. Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, decizia vine în urma mai multor solicitări făcute, în acest sens, de către diaspora din Spania.

„Crearea unui Oficiu consular în oraşul Barcelona (Regatul Spaniei) este un imperativ, motivat de prezenţa în această regiune a unui număr foarte mare a cetăţenilor Republicii Moldova (crearea acestui post consular va acoperi inclusiv asistenţă consulară şi pentru conaţionali din sudul Franţei), şi respectiv vine să răspundă multiplelor solicitări ale diasporei, întru fluidizarea solicitanţilor de servicii consulare în Regatul Spaniei. In conformitate cu prevederile pct. 6 din Statutul consular, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 368/2002, prin nota verbală din 28.09.2018 Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării al Regatului Spaniei a transmis consimţământul pentru deschiderea unui Consulat al Republicii Moldova la Barcelona”, scrie în proiectul de Hotărâre.

În prezent, Republica Moldova are o singură misiune diplomatică în Spania: „Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *