Cum explică PDM-ul poziția față de referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va participa sub nicio formă la referendumul din 19 noiembrie pentru demiterea primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă. În cadrul briefing-ului săptămânal, purtătorul de cuvând al partidului, Vitalie Gamurari, a declarat că democrații nu se vor implica în acest scrutin, deoarece referendumul este folosit de PSRM și Igor Dodon în scop politic și electoral, și nu are nicio legătură cu problemele reale ale chișinăuienilor.

„Poziția Partidului Democrat este foarte clară din simplul motiv că această inițiativă este una nu doar a Partidului Socialiștilor din R. Moldova, dar și a președintelui țării, dlui Igor Dodon. Această inițiativă nu are nimic cu doleanțele chișinăuienilor, nu are nimic cu problemele reale ale orașului Chișinău, inițiativa este una strict politică, strict electorală și în contextul dat Partidul Democrat declară că nu participă la acest referendum sub nicio formă”, a declarat Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM a opinat că referendumul inițiat de PSRM nu este decât un instrument folosit de socialiști cu un an înainte de începerea perioadei electorale pentru alegerile parlamentare din 2018.

Referendumul privind demisia din funcție a primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă se va desfășura pe data de 19 noiembrie 2017La referendum ar urma să fie pusă întrebarea „Susţineţi revocarea din funcţie a primarului general, Dorin Chirtoacă?”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Galina Chirinciuc

  da gata, nu va fi nici un fel de refendum, și nu vom cheltui noi milioane de lei pentru mofturile socialistului Dodon ))

 2. Le Justicier

  Cum explică PDM hărțuirea debilului “Davai za Kavkaz!
  Davai za nas! Davai za vas”? Eu și fără PDM-ul pârțului
  Pahotniuc nu mă duceam la referendum. Dar Plahotniuc pe
  Maia n-o vroia președinte, da pe Chirtoacă după ce l-a
  … din cap până în picioare acum îl “miluește”?
  Provizoriu, desigur, până la noi indicații ale pârțului
  atotputernic!

 3. Te buseste rasul. Cine sa-i creada? Ce putere are Dodon? Nicio putere. Toata puterea, toata justitia cancirigena e in mainile plahotnucistilor. Ce spune pd e curata minciuna. Tupeism, nimic altceva. Se pare ca nu sunt doar democrati de lumea a 3-ea, sunt si gramada. Circ, circ , circ. Hai la circ pe gratis!

 4. Lider Moscalu

  Da nu mai votați pentru idioții ăște de Ghimpu și nepotul!
  Tâmpiților! Zece ani ați votat pentru IUDA Iura Roșca apoi
  ați trecut la idioții ăștea care se îmbată și cântă rusește!

  Votați pentru Maia Sandu sau Andrei Năstase, nenorociților!

 5. Lilian 007

  Măi popă, nu vreau să-ți spun diagnosticul, ca să nu supăr
  modelatorul. Dat iar îți aduci aici tot hatemul cu Rarița,
  Stareță și cum le mai zici tu?

 6. Și eu am auzit cum pe PrimaTV Plahotniuc îi propunea dnei Maia Sandu mere și
  se lăuda că au vitamine. Dar nu spunea de care. Dna Maia Sandu și așa este
  foarte frumoasă, dar dacă o să mănânce merele lui Plahotniuc o să fie frumoasă
  în mormânt și peste șapte mii de ani, ca Nefertiti, și fără piramidă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *