Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu ce a plecat Plahotniuc…

Cu ce a plecat Plahotniuc din Parlament. Declarația de avere și interese a fostului lider democrat

Declarația de avere și interese a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost publicată, acum patru zile, pe site-ul Autorității Naționale de Integritate. În noul document, ca și în cel de anul trecut, se arată că Plahotniuc a obținut venituri de milioane din dividende, dobânzi și vânzarea unor automobile.

Potrivit documentului, Plahotniuc deține în continuare mai multe companii, printre care „Vanguard International LTD” , „General Media Group Corp” și „Fundația Edelweiss”.

Plahotniuc mai declară două garaje de câte 48 de mii de lei fiecare și o proprietate de un milion de lei.

În declarație, însă, nu este indicat salariul pe care l-a luat Plahotniuc în perioada mandatului său de deputat în Parlamentul de la Chișinău.

În urma unui blocaj privind constituirea unei alianțe de guvernare, în iunie curent, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova, iar ulterior și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia Partidului Democrat.

La sfârșitul lunii august Procuratura Anticorupție a pornit un dosar penal în care este vizat Vlad Plahotniuc, dupa ce deputatul Alexandru Slusari a solicitat să fie examinate câteva tranzacții din anul 2011 în care ar fi implicat fostul democrat. Fostul lider PD este învinuit de crearea unui grup infracțional, șantaj și spălare de bani.

Declarația de venit o puteți găsi aici.