Consilierul municipal Onișcenco, acuzat de corupere și trafic de influență, și-a depus mandatul

Consilierul municipal Oleg Onișcenco, cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, și-a depus din proprie inițiativă mandatul la Primăria Chișinău. Cererea de demisie a fost semnată de Onișcenco la 22 septembrie. Documentul a fost făcut public pe o rețea de socializare de către fostul său coleg din fracțiunea PSRM, Ion Ceban.

Documentul a fost publicat pe Facebook de consilierul PSRM, Ion Ceban

Ceban, care ocupă și postul de purtător de cuvând al șefului statului, a calificat decizia lui Onișcenco drept una corectă. Oleg Onișcenco a fost ales consilier în 2015 pe listele PSRM, dar în februarie curent a fost exclus din fracțiune pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri deciziile fracțiunii, dar și ale partidului.

La rândul său, Onișcenco declara că  în spatele deciziei fracțiunii PSRM de a-l exclude ar sta Ion Ceban și mama sa, la fel consilier municipal, Eugenia Ceban. Potrivit lui Onișcenco, Ceban își pregătește o platformă pentru alegerile primarului din 2019, iar problemele locuitorilor Capitalei nu-l interesează.

Consilierii Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, dar și secretarul Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco au fost la 25 mai de către ofițerii CNA și procurori, fiind vizați în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. După ce Onișcenco ar fi încercat să opună rezistență în timpul reținerii, dar și să evadeze, procurorii au deschis un alt dosar penal.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice, dosarul pe numele lui Onișcenco a fost deja transmis în judecată. Avocatul acestuia a cerut ca dosarul să fie judecat la sediul Centru al Judecătoriei Chişinău, şi nu la sediul Buiucani. Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) au respins însă demersul, potrivit unei încheieri de la mijlocul lunii septembrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *