Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comisia juridică, numiri și imunități…

Comisia juridică, numiri și imunități a votat pentru ridicarea imunității deputatului Jardan, din Partidul Șor

Comisia juridică, numiri și imunități, în urma votului secret, cu votul a șase deputați pro și doi deputați contra, a acceptat cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, în privința ridicării imunității deputatului Partidului Politic Șor, Petru Jardan.

„Comisia juridică, numiri și imunități a constatat existenţa motivelor temeinice pentru acceptarea cererii Procurorului general interimar în privința ridicării imunității deputatului în Parlament Petru Jardan”, notează Sergiu Litvinenco, pe Facebook.

Raportul Comisiei juridice, numiri și imunități va fi prezentat Biroului Permanent care urmează să ia decizia cu privire la includerea acestei chestiuni în ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului, de astăzi.

Deputatul de la Partidul Șor, Petru Jardan, pentru care ieri procurorul general interimar a solicitat ridicarea imunității, se află în România și declară că cererea procurorului este o surpriză pentru el. Acesta susține că va reveni în țară, iar după ce va afla detalii despre temeiul solicitării, va reveni cu declarații.

Ieri, 19 septembrie, procurorul general interimar a cerut, în plenul Parlamentul de la Chișinău, și ridicarea imunității parlamentare deputatului Vladimir Cebotari, declarând că democratul ar fi fost implicat în procesul de concesionare a aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, 53 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. În semn de protest, democrații au părăsit sala de ședință înainte ca solicitarea procurorului general interimar să fie supusă votului.