Cine sunt primii candidați înregistrați pentru funcția de primar al capitalei

Astăzi, 29 aprilie, la ora 9:00, a fost dat startul depunerii de dosare a candidaților la funcția de primar general al capitalei, pentru alegerile locale din 14 iunie 2015.

Astfel, până la acest moment, și-au despus dosarele pentru funcția de primar al capitalei următorii candidați:
– Zinaida Greceanâi, Partidul Socialiștilor din R. Moldova;
– Vasile Chirtoca, Partidul Comuniștilor din R. Moldova;
– Ilian Cașu, Partidul Nostru;
– Timofei Țurcanu, Partidul Național Liberal;

Amintim că dosarele pot fi depuse de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00.

Ordinea candidaţilor în buletinele de vot va fi stabilită prin tragere la sorţi, organizată la finalul fiecărei zile, în cazul în care mai mulţi concurenţi vor depune dosarele în aceiaşi zi. Potrivit legislaţiei, candidatul unei formaţiuni la funcţia de primar, poate candida şi la funcţia de consilier. Acesta însă nu poate candida la funcţia de primar în mai multe primării sau de consilier în mai multe consilii locale, orăşăneşti, raionale sau municipale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *