CEC obligă PAS să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei

Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat o hotărâre prin care somează Partidul Acțiune și Solidaritate să verse în bugetul de stat 76 de mii de lei în termen de șase luni. Hotărârea CEC vine după ce în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, PAS a obținut donații neconforme în mărime de 100 de mii de lei.

Potrivit membrului CEC, Veaceslav Agrigoroae, încă în 2016 PAS a fost somat să verse în bugetul de stat 100 de mii de lei, primiți donație de la o persoană juridică.

Conform prevederilor legale se interzice finanţarea, prestarea unor servicii cu titlu gratuit ori susţinerea materială sub orice formă, directă şi/sau indirectă, a partidelor politice de către persoanele juridice cu capital străin sau mixt. În acest context, PAS s-a angajat să transfere, în mod eșalonat, donația de 100 de mii de lei.

Din 2016 și până în prezent, PAS a vărsat însă în bugetul de stat doar 24 de mii de lei. Astfel, prin hotărârea adoptată astăzi, 23 aprilie, CEC somează partidul condus de Maia Sandu să verse în bugetul de stat întreaga donație pe care a primit-o în 2016.

În cadrul ședinței, reprezentantul PAS, Artur Mija, a declarat că partidul va vărsa în bugetul de stat donația pe care a primit-o în 2016.

Veaceslav Agrigoroae a mai menționat că acest subiect este examinat abia după doi ani, în contextul în care recent și Partidul „Șor” a fost somat să verse în bugetul de stat banii primiți contrar legii în campania electorală pentru alegerile parlamentare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Si numa PAS trebe sa faca cest pas? Dodon cu dodonei si plaha cu plahotniuci au toate venituri si fo(u)nduri cinstite … !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *