Cebotari în fața deputaților: „Ministerul Justiției nu promovează reforme de formă”

Vla­di­mir Cebo­tari, minis­trul Jus­ti­ției, își prezintă raportul de activitate în fața plenului Parlamentului. Asta după ce depu­ta­ții PSRM au depus o moțiune de cen­zură pentru demiterea acestuia. Ale­șii popo­ru­lui invocă, în argu­men­ta­rea deci­ziei de a pro­pune demi­te­rea ofi­ci­a­lu­lui, 13 motive pen­tru care Vla­di­mir Cebo­tari ar tre­bui să fie demis.

„Partenerii ne încurajează în eforturile pe care le depunem, vedem și susținerea societății civile.”, a declarat ministrul în fața deputaților.cebotari

Acesta a afirmat că Ministerul Justiției nu promovează reforme de formă, dar se implică în rezolvarea problemelor și vine cu abordări simple și practice.

Printre cele mai importante reușite ale ministerului pe care îl conduce, Cebotari a enumerat adoptarea legii cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești,  legea privind testarea integrității profesionale și reforma procuraturii. Cea din urmă va intra în vigoare din 1 august și, potrivit ministrului, „va reduce competențele procuraturii, va reduce implicarea politicului, va fortifica Procuratura Anticorupție, va spori gradul de independență al procurorului, dar și „va însemna un pas important pentru independența justiției”.

Până în prezent, socialiștii au înaintat moțiuni împotriva a opt miniștri din actualul Guvern, dar niciuna dintre ele nu a trecut.

 

Foto simbol


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Gerald Butler

    Motiunea in sine este o tentativa de PR. Socialistii mai bine ar lucra la niste proiecte de lege, cred ca ar fi mult mai eficienti si mai folositori. Dar asa, niste mascarici care urla aiurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *