Ce spune Dodon despre rezultatele alegerilor din Rusia

Igor Dodon, președintele R.Moldova, se arată mulțumit de rezultatele alegerilor din 18 martie, în Federația Rusă. Președintele pro-rus a scris pe o rețea de socializare, doar în limba rusă, un mesaj de felicitare pentru Vladimir Putin și cetățenii ruși.

„Îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa și realegerea la funcția de președinte al Federației Ruse. Ca președinte al R. Moldova independente, vreau să spun cu toată responsabilitatea: este nevoie de o Rusie puternică nu doar pentru ruși. Astăzi, Rusia, condusă de Vladimir Putin, a devenit un simbol al speranței pentru toate popoarele care susțin stabilitatea în toate regiunile lumii, pentru politicile interne și externe suverane, pentru valorile tradiționale”, a scris Igor Dodon doar în limba rusă, în pofida faptului că limba de stat a R. Moldova este limba română.

ZdG precizează că nu este pentru prima dată când Igor Dodon procedează în acest mod, când postează mesaje doar în limba rusă și vorbește în numele tuturor cetățenilor R. Moldova. Totodată, el postează adesea informații despre activitatea sa, doar în limba rusă. Igor Dodon a vorbit deschis despre simpatia lui pentru Federația Rusă. Drept rezultat, de când a ajuns președinte, Dodon a întreprins opt vizite de lucru la Moscova în cadrul cărora s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Mereu, șeful statului a acordat prioritate partenerilor din Est, dar nu s-a întâlnit niciodată cu omologii singurelor state vecine ale R.Moldova, România şi Ucraina.

Actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, rămâne la șefia statului pentru încă șase ani. Duminică, 18 martie, acesta a fost reales pentru un nou mandat în fotoliul de la Kremlin cu votul a 76,67% din alegători, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală a F. Ruse în urma procesării a 99% din procesele-verbale ale buletinelor de vot. Prin aceste rezultate, Putin înregistrează un record în cariera sa politică sub aspectul susținerii din partea alegătorilor – pentru acesta și-au dat votul 54,4 milioane de cetățeni ruși, ceea ce înseamnă cu 5,1 milioane mai mult decât în 2004, scrie Ria Novosti.

Primii președinți care l-au felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria din alegeri au fost: preşedinţii din Serbia, China, Cuba şi Venezuela, scrie Mediafax.ro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Până când 50% plus unul dintre moldoveni nu vor înțelege specula mancurtă idioată pe care se bazează binomul Plahotniuk-Dodon, așa va fi! Când se va depăși 50% plus unul, atunci treptat ăștea doi vor trebui să plătească pentru toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *