Ce avere are Nistor Grozavu, proaspatul primar interimar de Chișinau

Nistor Grovazu, viceprimar de Chișinău din 2007, cel care a preluat la sfarsitul lunii iulie 2017 interimatul functiei de primar al mun. Chisinau, dupa suspendarea din functie a lui Dorin Chirtoaca, o duce bine. Oficialul locuiește într-un apartament din centrul Capitalei, cu o suprafață de 186 m.p. Locuința, amplasată într-un bloc cu cinci etaje din str. 31 august 1989, în care trăiește și fostul președinte democrat, Marian Lupu, a fost cumpărată de soții Nistor și Maria Grozavu în mai 2010, la aproape patru ani de la instalarea acestuia în fotoliul de viceprimar.

Tot atunci, în baza unui contract de schimb, Nistor Grozavu a obținut și un garaj de 20,3 m.p. În martie 2016, Grozavu conducea un Audi A8, fabricat în 2007 și cumpărat în 2011. Maria Gozavu este și ea angajată la Primărie, fiind șefa Secției autorizări construcții individuale a Direcției Generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Blocul în care locuiește viceprimarul Nistor Grozavu. El este vecin cu fostul lider PDM, Marian Lupu

În 2015, Nistor Grozavu a fost verificat de Comisia Națională de Integritate (CNI), fiind bănuit că nu a declarat un conflict de interese. În decembrie 2015, CNI a adoptat un act prin care a constatat că Grozavu s-a aflat în conflict de interese când a semnat o autorizație de construcție elaborată în baza documentației de proiect întocmite de fima Vigro Proiect” SRLfondată de Victor Grozavu, fiul viceprimaruluiUlterior, însă, instanțele de judecată au anulat actul CNI, iar Gozavu a scăpat nepedepsit.

Victor Grozavu, fiul viceprimarului, locuiește și el într-un apartament de 168 m.p., pe care l-a achiziționat tot în 2010, cu doar câteva săptămâni înainte de achiziția făcută de părinții săi.

În declarația de avere pentru anul 2015, accesilibă pe site-ul Autorității Naționale de Integritate, Nistor Grozavu indică un salariu de funcție la Primărie în valoare de 163 390 de lei. Din postura de conferențiar universitar, viceprimarul a ridicat un salariu de 69 368 de lei  la Universitatea Tehnică a Moldovei și 34 392 de lei la Academia de Administrare Publică.  Nistor Grozavu a obținut și 5 466 de le la Î.C.S.C „INCERCON” Î.S., fiind membru al Comisiei de atestare a proiectanților și verificatorilor de proiecte.

Soția sa, Maria Gozavu, șefa Secției autorizări construcții individuale a Direcției Generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. Aceasta a ridicat în 2015 un salariu de 111 136 de lei și pensia în valoare de 30 823 de lei. Respectiv, familia Grozavu a avut un venit în 2015 de peste 414 mii de lei.

În martie 2016, viceprimarul  conducea un Audi A8 din 2007, obținut în 2011. Viceprimarul reținut de CNA nu indică prețul automobilului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. rohan

    cum bre asta poate fi nistor grozavu, sau dorin kirtoaca dorin kirtoaca, uitativa la ei, ei trebuie s a fie moishe izya borea s.a.m.d. dar nici de cum numele pe care le poarte nu li se potrivesc la hotii despre care spunea lumea mii de a ani in urma …popor ales de dumnezeu popor de hotomani si impostori

  2. Adevar

    In loc sa fie tras la raspundere Grozavu a devenit primar, iar Chirtoaca retinut… Numai in Moldova se poate intampla asa ceva

  3. Gica

    Da… Ar trebui inca de vazut cate apartamente are familia Grozavu inca in Franta… si nu numai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *