Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul PLDM la funcția de…

Candidatul PLDM la funcția de premier va fi anunțat deseară

În câteva minute, la PLDM este convocat Biroul Politic al formațiunii, în cadrul ședinței urmând să fie continuate discuțiile pe marginea candidaturii acestui partid la funcția de premier. Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a declarat pentru ZdG că, în opinia sa, candidatul formațiunii rămâne același – Maia Sandu. „Mi-as dori foarte mult ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Chiril Lucinschi.

Întrebat de ce PLDM a cedat Ministerul Educației altei formațiuni politice și de ce nu a insistat asupra menținerii acestui minister, din perspectiva continuării reformelor începute de Maia Sandu, Lucinschi a spus că a fost respectată formula identificată de cele 3 formațiuni negociatoare.

„În baza acestei formule, Ministerul Educației a revenit la PL”, a mai spus Lucinschi. Întrebat dacă PL are un candidat pe potriva Maiei Sandu la acest portofoliu, Lucinschi a spus: „Nu cred”, precizând că reformele la Educație ar putea fi continuate de cineva din cadrul echipei Maiei Sandu. „Că doar nu a realizat singură reformele. A avut o echipă”, a subliniat Chiril Lucinschi.

Reprezentanții PL ne-au răspuns că sunt în ședință.

Potrivit negociatorilor, numele candidatului la funcția de premier va fi anunțat la 19:00, iar la 14:00 va fi semnat Acordul de constituire a AIE 3.