Au mai rămas două zile pentru depunerea dosarelor la funcțiile de conducere ANI

Consiliul Național de Integritate (CNI) informează că luni, 14 august, este ultima zi de depunere a dosarelor la concursul pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naţionale de Integritate (ANI).

„Persoanele interesate pot depune personal setul de documente la sediul Autorității Naţionale de Integritate, situat la adresa – mun. Chișinău, str. Alecu Russo 1, et. 4, biroul 407. Programul de lucru: ora 9.00 – 17.00, cu pauză 12.00-13.00.
Modalitatea depunerii dosarelor: 1) într-o singură copie după original, copia se verifică dacă corespunde originalului la depunere, ultimul se restituie candidatului; 2) în copii autentificate”, anunță CNI.

Amintim că, la începutul lunii august, Consiliul de Integritate a prelungit cu zece zile termenul de depunere a dosarelor pentru alegerea conducerii Agenției Naționale de Integritate (ANI), după ce trei din patru dosare depuse au fost respinse.

În ședința din 31 iulie, Consiliul de Integritate a comunicat despre faptul că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că cei patru candidați care și-au depus dosarele pentru concursul de suplinire a funcțiilor de conducere a Autorității Naționale de Integritate nu au fost colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informații, inclusiv informatori ai acestor servicii până în anul 1991.

La etapa de examinare a dosarelor s-a constatat că, trei din cele patru dosare erau incomplete. Candidații nu au confirmat prin semnătură informațiile completate conform modelului declarației cu privire la avere și interese personale. Dosarul complet a fost depus doar de către Victor Strătilă, care în acest moment ocupă funcția de vicepreședinte în exercițiu al Autorității și candidează pentru funcția de președinte al ANI.

În conformitate cu punctul 29 din Regulamentulprivind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ai Autorității Naționale de Integritate, Consiliul a constat că numărul candidaților admiși la concurs este mai mic de două persoane atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte. Astfel, membrii Consiliului au votat pentru prelungirea perioadei de depunere a dosarelor cu zece zile după publicarea anunțului în Monitorul Oficial.

Amintim că pentru ocuparea fotoliilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai ANI şi-au depus candidaturile Anatolie Donciu, ex-preşedintele CNI şi preşedintele în exerciţiu al ANI, 2016, Victor Strătilă, fostul vicepreşedinte al CNI, Lilian Chişcă, şeful Direcţiei control venituri şi proprietăţi al aceleiaşi instituţii, dar şi Teodor Cârnaţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat din rândul profesorilor de drept.

Citiți aici: Un an de la reformă, fără integritate


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *