Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) CSM nu a permis…

(VIDEO) CSM nu a permis cercetarea penală a magistratei Olga Cojocaru

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea Procurorului General interimar, Eduard Harunjen, privind pornirea unei cauze penale pe numele magistratei Olga Cojocaru. Decizia a fost luată cu ușile închise.

Eduard Harunjen a declarat pentru presă că sesizarea sa vizează un caz important pentru Republica Moldova. ”Încheierea prin care a fost eliberat din arest preventiv domnul Gacichevici, fără să se ia altă măsură preventivă, am considerat că este o hotărâre ilegală, deoarece judecătorul a aplicat o normă eronată, care nu se aplică la acea etapă de proces. În afară de aceasta, Au mai fost făcute câteva erori, după părerea noastră grave, care aduceau o bănuială rezonabilă că hotărârea ar fi fost afectată de o rea intenție”, susține procurorul.

Magistrata Olga Cojocaru a evitat să ofere comentarii pentru presă. Aceasta activează la Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău, fiind numită în funcţie în mai 2008. Ziarul de Gardă scria anterior că, potrivit notelor primite la examen, era departe de primii zece, având nota 8,7, dar a fost selectată printre primii cinci. Chiar din primele luni de lucru, pe masa ei au şi ajuns unele dosare calificate de reprezentanţii societăţii civile drept „dosare fabricate la comanda politică a autorităţilor”. Unul dintre acestea este dosarul cu tinerii arestaţi pentru că intenţionau să imprime în centrul Chişinăului harta României Mari cu hotarele ei din perioada interbelică.

Unul dintre dosarele de rezonanță care au adus-o pe magistrată în atenția opiniei publice este cel în care figurează fostul premier Vlad Filat. În acest caz, judecătoarea Olga Cojocaru a respins solicitarea avocaților apărării de recuzare a judecătorului Pavliuc.

Sursa Video: www.ZdG.md