Verdict definitiv în cazul Nichifor

Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a respins astăzi, ca nefondate, apelurile avocaţilor inculpatului Adrian Nichifor și a admis  apelul declarat de procurori în cazul nepotului acestuia, Trofim Nichifor, anunță Procuratura Generală.

Amintim că, pe 20 iunie 2011, Judecătoria Ciocana l-a recunoscut culpabil pe Adrian Nichifor (a.n.1974) de comiterea  huliganismului agravat (art.287 alin.(3) Cod penal) şi omorului intenţionat săvîrşit prin mijloace periculoase pentru viaţa mai multor persoane (art.145 alin.(2) lit.m) CP), stabilindu-i o pedeapsă de 17 ani închisoare în penitenciar de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă, procesul penal de învinuire a nepotului acestuia – Trofim Nichifor (a.n.1990) de săvîrşirea infracţiunii prevăzute de art. 290 alin.(1) Cod penal (purtarea şi păstrarea armelor de foc, a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare) a fost încetat cu liberarea de răspunderea penală, iar pe un alt capăt de acuzare – favorizarea infracţiunii (art.323 alin.(1) CP) – a fost achitat, pe motiv că fapta inculpatului nu ar întruni elementele infracţiunii.

Astăzi, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a decis menţinerea sentinţei primei instanţe în privinţa inculpatului Adrian Nichifor, prin care acesta a fost condamnat la 17 ani de detenţie, iar în privinţa nepotului acestuia a pronunţat o nouă hotărîre, fiind recunoscut vinovat pe ambele capete de acuzare şi condamnat la o amendă penală în mărime de 900 unităţi convenţionale.

Ana Ursachi, avocata familiei Pârlici, susține că a fost plăcut surprinsă de decizia Curții de Apel. „Nichifor a reușit să tărăgăneze procesul. Au trecut deja 5 ani de la comiterea crimei, dar el totuși evita pedeapsa executorie”. Totodată, avocata a spus că ea împreună cu familia pârlici va face o contestație la Curtea Supremă de Justiție și vor cere chiar detenție pe viață.

De asemenea, Trofim Nichifor, nepotul lui Adrian Nichifor, va plăti o amendă de 18 000 de lei, pentru favorizarea infracțiunii și deținerea ilegală a armei de foc.

Amintim că  Adrian Nichifor, la 11 aprilie 2010, a folosit cuvinte necenzurate în adresa fraţilor Iurie şi Lilian Pîrlici, pe motiv că aceştia şi-au parcat automobilul lângă autoturismul său. Ulterior, Adrian Nichifor i-a solicitat prin telefon nepotului său Trofim Nichifor, să-i aducă o armă cu glonţ, din care a tras în direcţia lui Iurie Pârlici cinci împuşcături din arma cu glonţ încărcată cu cartuşe de luptă, în rezultatul cărora victima a decedat pe loc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *