Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost procuror cheamă lumea…

Un fost procuror cheamă lumea la proteste în fața Curții Supreme de Justiție

Ion Diacov, fostul procuror al mun. Chișinău cheamă oamenii la protest.  „În ceasul al doisprezecelea, mā adresez cātre națiune, cātre liderii si membrii partidelor parlamentare si extraparlamentare, îndemnându-vā sā ieșim pe data de 18 august 2016 la un protest național împotriva dezmāțului judecātoresc, pentru instaurarea statului de drept cu o justiție corectā, liberā și independentā,pentru asigurarea independenței și libertāții decizionale a judecātorilor, împotriva corupției din justiție. Sā facem primul pas spre consolidarea națiunii, spre lichidarea dezbinārii poporului R. Moldova”, scrie ex-procurorul, pe o rețea de socializare. 

Protestul este anunțat pentru joi, ora 10.00 și va începe din fața Curții Supreme de Justiție, urmând să ajungă și la Procuratura Generală.

Ion Diacov a plecat din organele procuraturii din funcția de șef al procuraturii mun. Chișinău la finalul anului trecut. Între timp, acesta s-a remarcat prin mai multe acuzații aduse procurorului general și organelor de drept.