Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 38 de…

Un bărbat de 38 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor: „I-a aplicat amicului său de pahar mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona capului”

Sursa foto: Ziarul de Iași

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor cu deosebită cruzime, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată de pe 22 august de către Judecătoria Bălți, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Bălți. 

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, pe 29 iunie 2023, inculpatul, aflându-se într-o casă din municipiul Bălți, urmare a unui conflict spontan apărut în urma consumului de băuturi alcoolice, i-a aplicat amicului său de pahar în vârstă de 39 de ani, mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona capului, cauzându-i o traumă cranio-cerebrală închisă și alte leziuni corporale, care se califică ca vătămare corporală gravă. 

Ulterior, inculpatul, conștientizând caracterul criminal al acţiunilor sale, în scopul omorului victimei, a apăsat cu piciorul pe gâtul bărbatului, fapt ce i-a provocat decesul”, anunță Procuratura Generală.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

În luna iunie curent, un alt bărbat în vârstă de 31 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus la decesul unei persoane, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.