Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 31 de…

Un bărbat de 31 de ani, condamnat la 9 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat amicul de pahar

Sursa foto: Ziarul de Iași

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus la decesul unei persoane, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executare în penitenciar de tip închis, anunță miercuri, 7 iunie, Procuratura Generală (PG).

Pe 29 mai 2023 a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.       

„Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 01 martie 2023, aproximativ la ora 13:20, se afla în demisolul unui bloc din orașul Cricova, municipiul Chişinău. După ce a consumat alcool cu un bărbat, în urma unui conflict izbucnit din cauza unor cuvinte necenzurate adresate, primul l-a agresat pe ultimul, ulterior înjunghiindu-l cu un cuțit, cauzându-i vătămări corporale grave, care au dus la deces”, precizează reprezentanții Procuraturii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat, astfel beneficiind de reducerea limitelor pedepsei penale, conform PG.