Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră! Un candidat se…

Ultima oră! Un candidat se retrage din concursul pentru funcția de judecător la CC cu acuzații la adresa CSM

Avocata Angela Istrate se retrage din concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru două funcții de judecător la Curtea Constituțională (CC). Anunțul este făcut de candidată cu câteva minute înainte de ședința CSM la care urmează a fi examinate cele 17 dosare care au fost depuse pentru concurs.

Angela Istrate se retrage din competiție acuzând că „transparența și profesionalismul sunt foarte bine camuflate în toate concursurile organizate de guvernare”, iar concursul CSM ar fi unul „mimat”, pe când funcțiile ar fi partajate din timp având la bază „un substrat politic”.

„Chiar şi în cazul dacă eram acceptată, nu aș fi putut face parte, dintr-un complet în care sunt persoane, care au contribuit la facilitarea jafului miliardului și care au activat în fosta guvernare. 

Transparența și profesionalismul sunt foarte bine camuflate în toate concursurile organizate de guvernare, pentru care fapt consider că la funcția de judecător al Curții Constituționale urmează a fi efectuată evaluatrea de către comisii speciale apolitice, create de către organele abilitate, formate din reprezentanți ai Academiei de Stiințe, de lectori universitari ai Catedrei de drept Constitutional, de reprezentanți din societatea civilă și organizațiile non-guvernamentale, care se ocupă de protecția drepturilor omului”, scrie Angela Istrate pe pagina sa de Facebook cu mai puțin de o oră până la ședința CSM-ului.

Aceasta îndemnă ceilalți candidați să-i urmeze exemplul și să se retragă din concurs, pentru a nu participa la o „camuflare a procesului democratic și a unei transparențe decizionale”.