Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Reacția PG la…

ULTIMA ORĂ! Reacția PG la imaginile în care apare adjunctul lui Stoianoglo discutând cu Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională

captură

Reprezentanții Procuraturii Generale eu emis miercuri o notă prin care vin cu precizări în legătură cu imaginile în care apare adjunctul lui Stoianoglo discutând cu Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională.

În context, PG confirmă faptul că Ruslan Popov s-a întâlnit duminică, 25 aprilie, cu Boris Lupașcu, însă, potrivit PG, întâlnirea a fost una „accidentală”.

Potrivit PG, în contextul secvențelor video apărute recent în presă în care adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu, fapt care a stârnit un val de controverse în spațiul public, instituția punctează următoarele:


1.    Cei doi se cunosc de mai mulți ani în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii;
2.    Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea;
3.    Interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură (petiție, proces penal sau cauză penală);
4.    Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar”, menționează reprezentanții PG.

„Procuratura Generală transmite, pe această cale, un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor antrenați în anchete, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea spețelor obiectiv, echidistant și într-un termen rezonabil.
Concomitent, Procuratura face apel către unele forte politice cu conexiuni subversive, antrenate în campanii toxice de discreditare a procurorilor responsabili de anchete, să înceteze aceste atacuri, cu atât mai mult cu utilizarea măsurilor special de investigație, care contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale”, se menționează în nota PG.

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, s-a văzut duminică, 25 aprilie, cu Boris Lupașcu, candidatul PSRM – ȘOR la funcția de judecător CC, care ulterior a anunțat că renunță la mandatul de magistrat la CC.

Jurnaliștii de la tv8 au publicat marți, 27 aprilie, un video în care apar Popov și Lupașcu, la o stație peco din Capitală, iar fiind contactat de tv8 adjunctul lui Stoianoglo a declarat că îl cunoaște pe Boris Lupașcu, dar nu s-a văzut „de curând cu domnul Lupașcu”.

Jurnaliștii ZdG l-au contactat pe adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, pentru a solicita un comentariu pe marginea imaginilor apărute în spațiul public, însă până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Fostul procuror Boris Lupașcu, numit de PSRM – ȘOR judecător la Curtea Constituțională vineri, 23 aprilie, a anunțat marți, 27 martie că renunță la mandat și a solicitat anularea hotărârii care a stat la baza desemnării sale.