Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră! CC a declarat…

Ultima oră! CC a declarat neconstituțională Legea, votată de PSRM – Șor, cu privire la statutul special pentru limba rusă pe teritoriul R. Moldova

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Decizia CC:

În numele R. Moldova, Curtea Constituțională Hotărăște:

  1. Se admit sesizările depuse de domnul Octavian Țîcu, domnul Dinu Plângău și doamna Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.
  2. Se declară neconstituțională Legea numărul 234 din 16 decembrie cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Hotărărea este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac”, a declarat președinta CC, Domnica Manole.

Curtea Constituțională (CC) a examinat joi, 21 ianuarie, în ședință, sesizările depuse privind controlul constituționalității Legii nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Legea nr. 234 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost votata de către deputații PSRM – Șor la ședința nocturnă a Parlamentului din 16 decembrie 2020.

Respectiva lege prevedea ca angajații instituțiilor de stat erau obligați să discute, să ofere informații și să asigure traducerea avizelor, certificatelor și a oricărui tip de documente în limba rusă, dacă cetățenii vin cu solicitari în acest sens. Acest proiect de lege a fost elaborat de către deputații PSRM.

Publicitate
Publicitate