Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Tarficanți de heroină, reținuți de…

Tarficanți de heroină, reținuți de SIS

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al R. Moldova, în colaborare cu angajaţii Procuraturii şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica, au deconspirat membrii unei grupări criminale, specializaţi în traficul ilicit de droguri, în special “amfetamină”, ”cocaină” şi ”heroină”.

Aceştia s-au dovedit a fi în număr de şase persoane, cu vârstele cuprinse între 22 şi respectiv 49 ani, consumatori de stupefiante şi domiciliaţi în Chişinău. Acţiunile membrilor grupării respective au fost documentate iniţial de poliţie, fiind solicitat ulterior aportul ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate, care, o anumită perioadă de timp au urmărit
acţiunile suspecţilor, fiind documentaţi în permanenţă, ca în momentul oportun să fie reţinuţi în flagrant delict, prin antrenarea ofiţerilor Detaşamentului cu destinaţie specială „Alfa” din cadrul Flagrantul reţinerii a demonstrat că aceştia deţineau spre comercializare droguri de tip “heroină”, iar în urma percheziţiilor suplimentare la domiciliile şi automobilele acestora, au mai fost depistate droguri de tip “amfetamină” şi ”cocaină”, un pistol de model “GLOCK”, seringi pregătite cu doze de narcotice, precum şi telefoane mobile ce erau folosite pentru coordonarea acţiunilor de comercializare a drogurilor.

Concomitent, în urma efectuării achiziţiilor de control şi a acţiunilor de urmărire penală, grupul de anchetă a mai stabilit că dozele de substanţe narcotice erau vîndute doar consumatorilor fideli, care achitau câte 100 euro pentru o doză de droguri. Forţele de ordine au constatat preliminar că, drogurile erau aduse prin contrabandă din regiunea Odessa.

Astfel, toate dozele pregătite pentru punerea ilegală în circulaţie au fost ridicate şi expediate în laboratorul criminalistic pentru a fi expertizate, iar bănuiţii au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi penal în acest sens. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.