Sentință în dosarul bunicii de 63 de ani care și-a înjunghiat nepoții cu un cuțit de bucătărie

Femeia care în Vinerea neagră și-a înjunghiat cei doi nepoți, de numai trei și, respectiv, un an și jumătate, a fost condamnată acum câteva zile la 18 ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis pentru femei. Sentința pronunțată de Judecătoria sect. Botanica poate fi însă contestată la Curtea de Apel.

Procurorul pe caz, Sergiu Podrez, a precizat pentru ZdG că la 29 aprilie 2016, femeia în vârstă de 63 de ani, aflându-se singură în casă, și-a înjunghiat cu un cuțit de bucătărie cei doi nepoți. Aceasta le-ar fi aplicat mai multe tăieturi în zona gâtului.

Dosa­rul deschis pen­tru omor inten­țio­nat cu pre­me­di­ta­re, cu bună ști­in­ță asu­pra a doi mino­ri și cu deo­se­bi­tă cru­zi­me a ajuns pe masa magis­tra­ți­lor la 19 august, iar exper­ti­za psihiatrică, dispusă de procurori, a sta­bi­lit că „buni­ca este sănă­toa­să și res­pon­sa­bi­lă din toa­te punc­te­le de vede­re”, dar și că aceas­ta „simu­la” afec­țiu­nea men­ta­lă pentru a scăpa de pedeapsă.

Cazul a fost docu­men­tat și sub aspec­tul rolu­lui și res­pon­sa­bi­li­tă­ții admi­nis­tra­ți­ei publi­ce loca­le, a orga­ne­lor com­pe­ten­te în pre­ve­ni­rea tra­ge­di­ei, potrivit procurorului Sergiu Podrez, dar nicio persoană nu a fost găsită responsabilă.

Omorul din Vinerea Neagră. De ce bunica și-a ucis nepoții?

Bunica și-a omorât nepo­ții cu două zile înainte de Paști, în Vine­rea nea­gră, în timp ce mama micu­ți­lor era la mun­că la Chi­și­nău, iar ulte­ri­or a încer­cat să se sinu­ci­dă. Veci­nii au găsit cor­pu­ri­le pli­ne de sân­ge ale copi­i­lor și au aler­tat poli­ția. ZdG a scris anterior că asis­ten­ta soci­a­lă din sat nu a vizi­tat nici­o­da­tă mama răma­să sin­gu­ră și spu­ne că nu are de unde ști dacă aceas­ta a bene­fi­ci­at de con­si­li­e­re psi­ho­lo­gi­că. Șefa Direc­ți­ei Asis­ten­ță Soci­a­lă și Pro­tec­ția Fami­li­ei, Zia­ni­da Bune­scu, men­țio­na că legea nu obli­gă asis­ten­tul soci­al să mear­gă la mama care a tre­cut prin ase­me­nea tra­ge­die: „Doar dacă soli­ci­tă ne putem impli­ca. Alt­fel nu avem voie. Ome­neș­te ar fi să te duci aco­lo”.

Anterior, Maia Bănă­res­cu, Avo­ca­ta Copi­lu­lui, afirma că s-a auto­se­si­zat din ofi­ciu și a expe­di­a­t demer­su­ri la auto­ri­tă­ți­le loca­le pen­tru a sta­bi­li cau­za tra­ge­di­ei, moti­ve­le din care nu a fost moni­to­ri­za­tă situ­a­ția și per­soa­ne­le care se fac res­pon­sa­bi­le. O concluzie sau un raport asupra cazului  nu a fost făcut însă public.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *