Șefa BMA, acuzată în dosarul de „expulzare” a profesorilor turci, a fost suspendată din funcție

Olga Poalelungi, șefa Biroului Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a fost suspendată din funcție astăzi, 9 septembrie, printr-un ordin semnat de către ministrul Andrei Năstase.

Se întâmplă la câteva zile după ce procurorii au cerut suspendarea din funcție, pe perioada anchetei penale, a șefei BMA, care pe 5 septembrie a fost pusă oficial sub acuzații de depășire a atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave în cadrul dosarului privind „expulzarea” profesorilor turci. 

Informația a fost oferită pentru Ziarul de Gardă de către Liliana Pușcașu, purtătoare de cuvânt la MAI.

Procurorii au cerut și aplicarea măsurii preventive obligarea de a nu părăsi țara în privința Olgăi Poalelungi.

Astăzi, un alt învinuit în dosarul „expulzării” profesorilor turci, Alexandru Baltaga, fost director adjunct la SIS, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile prin decizia Judecătoriei Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *