Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Riscă ani grei de pușcărie…

Riscă ani grei de pușcărie pentru că au furat telefoane mobile

Trei persoane de 19 şi 22 ani, au fost reținute fiind suspectate de furt în proporții deosebit de mari. Aceștia au sustras 11 telefoane mobile și cinci notebook-uri de la două magazine din orașul Călărași și Orhei.

Prejudiciul, de 80.000 de lei a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarilor.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie curent, angajații Inspectoratului de poliție Călărași au fost alertați despre faptul unui furt dintr-un magazin de specialitate din orașul Călărași. Imediat la fața locului a ajuns grupa operativă. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că, suspecții au pătruns în sediu prin forțarea ușii din termopan, reușind timp de câteva secunde să sustragă 11 telefoane mobile, cauzându-i agentului economic un prejudiciu de 51.000 de lei.

În urma măsurilor operative de investigaţie speciale, în scurt timp, suspecții au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi trei tineri, originari din Ştefan Vodă, Anenii Noi şi mun. Chişinău, anterior judecați pentru infracțiuni similare.

În urma extinderii cercetărilor s-a mai stabilit că, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie curent, după același scenariu, suspecții au dat o spargere la un magazin din orașul Orhei, de unde au sustras cinci laptopuri, în valoare de 29.000 de lei, după care le-au vândut în municipiul Chișinău. Grație intervenției prompte a polițiștilor bunurile au fost recuperate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt în proporţii deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.