Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reţinut pentru atac asupra unei…

Reţinut pentru atac asupra unei case de schimb valutar

Un individ în vârstă de 29 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut de către oamenii legii, în flagrant delict, când a intrat în incinta unei case de schimb valutar, încercând să deposedeze casieriţa de bani. Acesta a fost încătuşat şi escortat la inspectorat pentru audieri conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Atacul a avut loc în seara zilei de 31 octombrie, curent, pe bulevardul Dacia al sectorului Botanica. Potrivit datelor constatate preliminar, cu cagulă pe cap a pătruns forţat în camera unde se afla safeul, ameninţând verbal casieriţa de 35 ani, a încercat să sustragă mijloac financiare din aparatul de casă şi control, precum şi din safeu. Astfel că, victima a opus rezistenţă atacatorului şi a alertat agenţia de pază, precum şi echipele mobile ale poliţiei ce patrulau prin zonă.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Provizorie al Diecţiei de Poliţie a mun.Chişinău, care şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte în cadrul acţiunilor de urmărire penală. Potrivit legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.