Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Reținut, în timp ce fura…

Reținut, în timp ce fura dintr-o piață din capitală

Oamenii legii au reținut o persoană, care încerca să fure dintr-o piață din sectorul Botanica. La 12 ianuarie curent, după miezul nopții, pe str. Cuza-Vodă din capitală, în timpul patrulării pentru asigurarea ordinii publice și combaterea unor eventuale infracțiuni, un echipaj de patrulare a observat cum peste gardul pieții din apropiere o persoană necunoscută aruncă niște bunuri. Odată cu polițiștii, acest lucru a fost observat și de paznicul pieții care a strigat după ajutor precum că cineva sparge gheretele.

Auzind acestea, suspectul care tocmai reușise să scoată toate bunurile dintr-o gheretă și încerca să spargă alta, a sărit gardul și a încercat să fugă. Însă, în cele din urmă, el a fost reținut de polițiști și escortat la Inspectoratul de Poliție al sectorului Botanica.

În buzunarul individului a fost găsit mânerul ușii de la a doua gheretă pe care acesta intenționa s-o jefuiască.

Suspectul are 29 de ani, locuiește în Chișinău și nu este la prima abatere de la lege pentru infracțiuni similare. Acesta a încercat să propună bani inspectorilor, doar ca să-l lase să plece. După ce propunerile sale au fost refuzate, bărbatul și-a recunoscut vina, pe numele lui fiind deschisă o anchetă. Acesta riscă în baza art.186 din Codul Penal al R. Moldova „Furtul”, amendă până la 6 000 de lei amendă sau până la 2 ani de închisoare.