Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Produse medicamentoase contrafăcute, depistate de…

Produse medicamentoase contrafăcute, depistate de poliție

Peste 2000 de flacoane cu preparate medicamentoase în asortiment, periculoase pentru sănătatea consumatorilor au fost depistate și ridicate de poliție în depozitul unei întreprinderi din capitală, ce aparține unui locuitor de 35 de ani al mun. Chișinău.

Pe parcursul a două luni, angajații Serviciului Investigarea Fraudelor Economice al IP Ciocana, au investigat activitatea unui bărbat, care a organizat o schemă de comercializare on-line a preparatelor medicamentoase. Forțele de ordine au constatat, că acesta, timp de aproximativ opt luni, comercializa pe teritoriul R. Moldova preparate medicamentoase, introduse în țară din Federația Rusă. Fiecare produs, fiind vândut cu circa 200-250 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobilul, domiciliul și în depozitul întreprinderii au fost ridicate: flacoane cu preparate medicamentoase în asortiment, produse pentru creșterea potenței, ceaiuri pentru slăbit în valoare de circa 600.000 de lei, certificate de conformitate eliberate de furnizorii din Federația Rusă, acte de evidență contabilă, documente de import și ciorne de evidență contabilă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „producerea, transportarea, păstrarea, comercializarea, oferirea cu titlu oneros sau gratuit a produselor (mărfurilor), prestarea serviciilor, periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor” riscă amendă de la 16.000 la 20.000 de lei sau închisoare de până la 3 ani.