Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală anunță că s-a…

Procuratura Generală anunță că s-a autosesizat după ce peste 100 de clienți au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă și verifică dacă la petrecere au participat și procurori

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale (PG) anunță că s-au autosesizat după ce peste 100 de clienți au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă, iar printre clienți ar fi fost și procurori.

Într-o notă emisă marți de PG se menționează că toate circumstanțele acestui incident vor fi investigate, iar materialele apărute în presă au fost transmise procurorilor din subordinea Procuraturii Generale pentru a verifica eventualitatea implicării unor angajați ai Procuraturii în cadrul acestui incident.

Procuratura s-a autosesizat în baza materialelor jurnalistice în partea ce se referă la angajații Procuraturii La 31 ianuarie 2022, Procuratura Generală s-a autosesizat ca urmare a apariției în mass-media a informației cu privire la faptul aflării unor procurori în incinta unui local din capitală, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică, privind restricțiile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Prin urmare, materialele jurnalistice pe acest caz, au fost transmise conform competenței funcționale, Inspecției procurorilor din subordinea Procuraturii Generale pentru a verifica eventualitatea implicării unor angajați ai Procuraturii în cadrul acestui incident. Ținem să precizăm că, toate circumstanțele cazului sesizat în mass-media sunt investigate de către poliție conform competenței, în colaborare și cu suportul instituției Procuraturii.

Totodată, informăm opinia publică că, toate cazurile pretinse a fi ilegale vor fi supuse investigațiilor, cu respectarea principiului egalității persoanelor, indiferent dacă subiecții ce urmează a fi investigați sunt angajați ai Procuraturii. În acest context, reiterăm că, Procuratura tratează toate persoanele în mod egal, cu respectarea demnității umane și a tuturor drepturilor ce rezultă din confidențialitatea investigațiilor, prezumției de nevinovăție și a datelor cu caracter personal”, se menționează în nota PG.

Luni, 31 ianuarie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat imagini video cu verificările efectuate de polițiști în mai multe localuri din Capitală printre care și clubul de noapte unde peste 100 de clienți au fost închiși în momentul în care patronul a văzut oamenii legii la ușă.

În noaptea din sâmbătă spre duminică peste 100 de clienți, printre care judecători și procurori, au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă.

Șeful Poliției R. Moldova Iurie Podarilov a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni, incidentul și a anunțat că a fost inițiată o cauză penală în acest sens.

Șeful Poliției R. Moldova confirmă că peste 100 de clienți au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă. Printre clienți – judecători și procurori. A fost inițiată o cauză penală