Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful Poliției R. Moldova confirmă…

Șeful Poliției R. Moldova confirmă că peste 100 de clienți au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă. Printre clienți – judecători și procurori. A fost inițiată o cauză penală

Foto: Captură video deschide.md

Șeful Poliției R. Moldova Iurie Podarilov confirmă că în noaptea din sâmbătă spre duminică peste 100 de clienți, printre care judecători și procurori, au fost închiși într-un local de noapte din Capitală în momentul în care patronul a văzut polițiștii la ușă.

Potrivit deschide.md, incidentul a avut loc la clubul ATICO, iar printre persoanele închise în local se numără procurori, magistrați și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA).

Într-o conferință de presă, șeful IGP a declarat că administratorii unui club de noapte din capitală au închis peste o sută de clienți în incinta localului, după ce angajați ai Inspectoratului General al Poliției au mers pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică (CNESP). Potrivit șefului IGP, după trei ore de negocieri cu administratorii, persoanele au fost eliberate Pe acest caz poliția a inițiat un dosar penal în cadrul căreia vor fi stabilite circumstanțele. Podarilov a menționat că nu poate confirma dacă în incinta localului erau magistrați, procurori și ofițeri CNA.

„Pe parcursul acestui weekend poliția a întreprins masuri pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19. A fost o situație ieșită din comun. Poliția a fost nevoită să intervină pentru eliberarea a peste o sută de persoane care au fost ținute forțat de către administrația unui local în incinta unui club de noapte. (…) 16 agenți economici au fost documentați care au activat contrat prevederilor CNESP. Persoanele juridice au admis clienți în incinta localurilor fără acte permisive, cluburile lucrau și la 2:00 de noapte. Unii agenți au simulat sistare activităților. Vineri spre sâmbătă, echipele care efectuau razii în capitala au verificat către 22:30 unele cluburi de noapte activitatea cărora a fost sistată, iar după un timp agenții economici au reluat activitatea. (…) Poliția la ora 00:00 a constat că activitatea este desfășurată contrar decizie CNESP. Poliția a încercat să intervină, deoarece ușile au fost blocate de paza localului și nu a fost permisă intrarea în local. Lumina s-a stins, muzica s-a oprit.  În noaptea de sâmbătă spre duminică poliția a eliberat peste o sută de persoane blocate de administrația și paza localului în incinta unui club. După trei ore de negocieri cu administrația clubului care a fost speriată cu riscul unei amenzi au acceptat să elibereze peste o sută de persoane sechestrate de administrația clubului. (…) Agenții economici urmează a fi sancționați. Acțiunile administrației localului sunt examinate prin prisma legislației penale pentru privare ilegală a cetățenilor. Clienții au fost identificați în vederea verificării. Dacă vor fi identificate careva încălcări la fel și acestea sunt pasibili de răspundere contravențională”, a declarat Iurie Podarilov, șef al IGP

Potrivit poliției, dacă vor fi găsite vinovate persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă de până la 25 de mii de lei, iar cele juridice cu amendă de până 75 de mii de lei.

La 20 ianuarie, CNESP a decis ca localurile de agrement să activeze până la ora 22:00. Detalii aici