Popenco pleacă de la Procuratura Anticorupție la o lună după ce a fost detașat de Harunjen

La o lună, de când a fost delegat la Procuratura Anticorupție (PA), de către fostul șef al PG, Eduard Harunjen, procurorul Adrian Popenco revine la Procuratura municipiului Chișinău.

Astăzi, 6 august, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat un ordin prin care lui Adrian Popenco „i-a fost sistată delegarea în cadrul Procuraturii Anticorupție” și acesta a fost „reîncadrat” în Procuratura municipiului Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurora Maria Vieru. Potrivit spuselor acesteia, ordinul a fost semnat de Dumitru Robu, după ce un demers, în acest sens, a fost înaintat de Adrian Popenco.

Contactat în prima parte a zilei, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzar, a declarat că nu cunoaște despre existența unui asemenea ordin și nu a fost informat despre această modificare.

Adrian Popenco, care din 2017 ocupă funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, a fost delegat la PA, în calitate de șef-adjunct, la 5 iulie 2019, de către fostul procuror general Eduard Harunjen.

Eduard Harunjen declara la 5 iulie pentru ZdG că l-a delegat pe Popenco la PA la solicitarea lui Eduard Varzar, în legătură cu volumul mare de muncă.

„În legătură cu faptul că și Adriana Bețișor și-a depus sistarea interimatului, pentru că au mai fost niște plecări din rândul procurorilor, dar și pentru că volumul de lucru crește în legătură cu ultimele solicitări și demersuri, acesta a fost numit în funcția respectivă”, declara Eduard Harunjen, acum o lună, pentru ZdG.

Întrebat, dacă acum problema volumului mare de muncă a fost soluționată, de vreme ce Popenco pleacă de la PA, Eduard Varzar a declarat că „PA a avut, are și va avea un volum mare de muncă și în viitoul apropiat”.

Adrian Popenco este procurorul care l-a audiat pe Ilan Șor în 2015, după ce acesta a depus un autodenunț împotriva lui Vlad Filat și cel despre care ex-premierul a declarat recent că în biroul său i-a fost organizată, tot în 2015, o întâlnire cu Vlad Plahotniuc.

Anterior, în 2013, Adrian Popenco a exercitat funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, după care a exercitat și funcția de procuror interimar anticorupție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *