Principală  —  IMPORTANTE   —   PG confirmă reținerea lui Statnîi.…

PG confirmă reținerea lui Statnîi. Este bănuit că împreună cu Morari ar fi fabricat un dosar la comandă

Procuratura Generală (PG) confirmă reținerea ex-procurorului anticorupție Roman Statnîi, fost subaltern al șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Statnîi a fost reținut de PCCOCS, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit de „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Conform PG, potrivit probatoriului, toate aceste acțiuni au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”, cărora, în coparticipare cu șeful său de atunci (actualul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție), doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Procuratura reiterează că frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Pe parcursul zilei de astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.