Principală  —  IMPORTANTE   —   Persoana reținută în dosarul omorului…

Persoana reținută în dosarul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni, eliberată de procurori. IGP a localizat țara în care se află fiul fostului polițist Ion Stratulat

Unul dintre suspecții reținuți pentru 72 de ore în dosarul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni a fost eliberat de procurori. Între timp, oamenii legii susțin că au localizat țara în care se află Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat asasinat în 2011, un alt suspect în dosar, dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare.

Solicitată de Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), a declarat că în privința persoanei care a fost eliberată a fost aplicată „măsura preventivă non-privativă de libertate sub formă de obligare de a nu părăsi țara”.

„(…) Precizăm că, persoana reținută a fost eliberată dat fiind faptul că aceasta nu a fost implicată direct în săvârșirea crimei, având calitatea de complice la tăinuirea infracțiunii”, a afirmat Mariana Cherpec.

Între timp, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat că IGP localizat țara în care se află Dorin Stratulat, însă organele competente din țara respectivă, deocamdată, nu au informat autoritățile de la Chișinău „despre careva acțiuni întreprinse”.

„Noi am localizat țara în care se află el, dar la moment, oficial, despre careva acțiuni întreprinse de colegii de acolo nu am fost informați (…)”, a declarat Diana Fetco.

În urmă cu trei zile, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat că Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat asasinat în 2011, unul dintre suspecții în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni, a fost dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare, iar un alt suspect în acest dosar a fost reținut pentru 72 de ore.

Anterior, sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că Dorin Stratulat a părăsit teritoriul R. Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea a R. Moldova, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Joi dimineață, 11 august, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a comunicat pentru ZdG că autoritățile au mai mulți suspecți și că la moment oamenii legii lucrează pe acest caz.

Tânărul de 29 de ani, care a dispărut miercuri dimineață și care era căutat de autorități după ce mama acestuia a anunțat Poliția despre dispariția lui, a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure din raionul Strășeni.

Potrivit Poliției R. Moldova, autoritățile au fost alertate miercuri seara, 10 august, despre faptul că în pădure a fost găsit cadavrul unui bărbat. Ajunși la fața locului, după primele examinări, criminaliștii au depistat că bărbatul a fost împușcat de trei ori în zona toracică.

„Cu puțin timp în urmă (miercuri, 10 august n.red.), Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spuneau oamenii legii.

Dorin Stratulat este fiul fostului polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, care în septembrie 2011 a fost împușcat mortal de campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu, la o terasă din centrul capitalei, la ora prânzului. 

Ziarul de Gardă a scris anterior despre culisele unei crime între „bandiţi”. Stratulat, împuşcat pentru Elat? DETALII AVEM AICI