Principală  —  IMPORTANTE   —   Omorul de la Costești: Avocații…

Omorul de la Costești: Avocații vor ataca decizia magistraților și vor solicita închisoare pentru inculpatul minor și pedeapsă maximă pentru Simion Midoni

Avocatul familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, susține că va ataca decizia emisă sâmbătă, 27 iunie, de către Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni.

În acest context, Vadim Vieru, avocatul rudelor victimei, ne-a comunicat că va solicita pedeapsă maximă prevăzută de lege pentru Simion Midoni, pentru care judecătorii au dispus astăzi 13 ani de pușcărie, iar pentru minorul de 17 ani care s-a ales doar cu amendă va solicita închisoare cu executare.

Având în vedere poziția familiei, dar și circumstanțele cazului pe care îl cunoaștem, noi cu siguranță vom depune apel sub aspectul unde vom contesta pedeapsa, sub aspectul individualizării acesteia. În privința persoanei majore, vom insista ca să fie aplicată o pedeapsă mai mare. Au fost aplicați 13 ani de închisoare, prin cumul. Vom solicita să fie aplicată cea mai mare pedeapsă în limitele prevăzute de lege, reieșind din procedura simplificată în care a fost examinat cazul, pentru că s-a examinat în procedură simplificată și respectiv instanța, prin lege, a fost obligată ca să reducă din limitele maxime ale pedepsei posibile.

Ce ține de minor, poziția familiei este ca acesta să aibă sentimentul că s-a făcut justiție, și nu doar a familiei ci și a societății, mă refer la locuitorii din sat, este ca acestuia trebuie să-i fie aplicată o pedeapsă cu închisoare reală. Respectiv, aceasta ține de individualizare și, la fel, vom depune apel sub acest aspect.

Procurorul a cerut 12 ani, iar Instanța mai degrabă a acceptat poziția noastră, pentru că noi am solicitat pedeapsa maximă prevăzută de lege. Ce ține de minor, procurorul a solicitat pedeapsă cu închisare, însă instanța a aplicat amendă”, ne-a comunicat Vadim Vieru, avocatul familiei victimei.

Tot avocatul familiei lui Dumitru Jomir susține că apelul va include și aspectul pagubelor care urmează să fie achitate de către cei doi inculpați.

Și nu în ultimul rând sub aspectul pagubelor încasate. A fost dispusă încasarea sumei de 370 de mii de lei, prejudicii morale, de la ambii inculpați. Evident că această sumă familia o consideră una mică, și nu doar familia, și eu ca și avocat, având în vedere că este una mizeră și nu acoperă suferințe morale reale care i-au fost cauzate familiei”, a menționat avocatul.

Magistrații de la Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni, au pronunțat sâmbătă, 27 iunie, sentința în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, omorât în bătaie la Costești. Astfel, Simion Midoni, tânărul învinuit de omorul lui Dumitru Jomir, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis, iar cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, s-a ales cu o amendă.