Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Numele unui judecător…

LIVE TEXT Numele unui judecător vizat în dosarele de corupție intentate de procurori

Liubovi Brânză, foto: anticoruptie.md

Liubovi Brânză, judecătoare la Curtea de Apel Chișinău este unul din cei trei judecători de la această instanță care este vizată în acțiunile de urmărire penală ale procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, spun sursele ZdG. 

UPDATE:Trei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, Galina Moscalciuc, judecătoare care a participat în ultimii ani la luarea unor decizii în dosare importante, Liubovi Brânză, soția decanului Facultății de Drept din cadrul USM, colega lor, Ludmila Ouș, dar și judecătoarele Victoria Hadârcă și Svetlana Tizu de la Judecătoria Chișinău sunt cei cinci magistrați vizați în dosarele penale anunțate de procurori.  Vedeți, mai jos, cv-urile acestora.

Citiți mai jos, detalii despre cei cinci judecători. 

Conform magistrat.md, Liubovi Brânză este judecătoare la Curtea de Apel Chișinău din 2015. Vedeți, mai jos, cv-ul magistratei.

DATE BIOGRAFICE

Data numirii în funcție: 26.11.2002

Prin Decretul Președintelui RM nr. 1848-VII din 27 noiembrie 2015, numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 769/30 din 20 octombrie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Preşedintelui Republicii Moldova numirea doamnei Liubovi Brînză, judecător la Judecătoria Centru, municipiul Chişinău, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău.

Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 1310- IV din 26 septembrie 2007, a fost numită în funcţia de judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

Prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr.16/1 din 25.01.2007, dna Brînză Liubovi a fost detaşată, pentru o perioadă de 18 luni, la Institutul Naţional de Justiţie, pentru angajarea în funcţia de Şef al Direcţiei instruire şi cercetare ştiinţifică, începînd cu 01 februarie 2007.

Prin Decretul Președintelui RM nr. 978-III din 26 noiembrie 2002 numită, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Centru, municipiul Chișinău.

La 9 octombrie, 2018 procurorii l-au reținut pe Sergiu Brânză, soțul judecătoarei. Acesta este decanul facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Moldova

În aceste clipe au loc percheziții la Curtea de Apel Chișinău și sediul Judecătoriei Centru, într-un dosar în care sunt vizați mai mulți magistrați. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurorul General, Eduard Harunjen.

În privința magistraților au fost intentate mai multe cauze penale, începând cu luna august și până în prezent.  Sunt vizați cinci judecători, trei de la Curtea de Apel și doi de la Judecătoria Chișinău. Procurorii vor decide dacă cei cinci magistrați vor fi sau nu reținuți, după finalizarea perchezițiilor.

„Astăzi am primit acordul CSM-ului pentru petrecerea unor acțiuni de urmărie penală pe aceste cauze și imediat procurorii și ofițerii CNA au început aceste acțiuni”, a declarat Eduard Harunjen.

foto: anticoruptie.md