Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Muniții și substanțe narcotice găsite…

Muniții și substanțe narcotice găsite de oamenii legii

Oamenii legii au efectuat percheziții domiciliare în trei localității din raionul Ungheni, în rezultat fiind depistate muniții și substanțe narcotice, deținute ilegal.

Descinderile s-au realizat în contextul unui dosar penal, în care figura un grup de persoane suspect în desfășurarea de activități ilicite privind păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice și psihotrope pe teritoriul din competența Direcției regionale VEST.

Astfel, urmare a obținerii autorizației de la instanța competentă, polițiștii de frontieră din direcțiile investigații și urmărire penală, precum și echipele mobile, au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane suspecte de implicare în păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice și psihotrope. La locuințele acestora s-au depistat mai multe obiecte deținute ilegal, printre care 34 de cartușe, de diferit calibru, și o cantitate de substanțe narcotice, care urmează să fie apreciată după expertizare. În cadrul audierii, proprietarii locuințelor nu puteau explica apariția lucrurilor depistate și nici scopul deținerii acestora.

Totodată, persoanele sunt suspectate că au introdus pe teritoriul R.Moldova mai multe substanțe cu efect psihoactiv care, ulterior, erau oferite spre vânzare către diferiți consumatori.

În prezent, sunt petrecute un șir de măsuri investigative care au drept scop stabilirea tuturor participanților în activitatea ilicită și atragerea acestora la răspundere conform legislației în vigoare.