Motivul pentru care Gorincioi s-a sinucis. Recent, Curtea de Apel l-a condamnat la 7 ani de închisoare cu executare
Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audovizualului s-a sinucis ieri. Cel mai probabil, Gorincioi a făcut acest gest după ce recent, Curtea de Apel Chișinău l-a condamat la 7 ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel a fost pronunțată integral la data de 13 iulie 2015 și urma să fie pusă în aplicare în această perioadă. Procurorul care a mers în judecată pe acest caz la Curtea de Apel ne-a spus că, Gorincioi a fost lăsat în libertate până ieri, când s-a sinucis, pentru că așa este procedura. „Dosarul, de la Curtea de Apel merge în prima instanță care dispune executarea deciziei”, susține el.
La începutul anului 2015, Gheorghe Gorincioi era condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de neglijență în serviciu. (Detalii vedeți în decizia Curții de Apel). Procurorii nu au fost de acord și au atacat sentința primei instanțe, iar pe 15 iunie 2015, (sentință pronunțată integral pe 13 iulie 2015) judecătorii Curții de Apel au decis să-i înăsprească pedeapsa și l-au condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.
Decizia era executorie din 13 iulie 2015 însă nu se cunoaște de ce nu a fost executată până ieri, 28 iulie 2015. Procoruroul Oleg Popov, cel care a participat pe dosar la Curtea de Apel ne-a spus că la mijloc este vorba despre procedură, pentru că dosarul, pentru a fi executat, urma să ajungă la prima instanță, care să dispună executarea.
Amintim că, ieri, Gheorghe Gorincioi a fost găsit mort în vila sa din s. Pârâta, r. Dubăsari de către ginerele său. Acesta a fost președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.